Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szédületes tervek: halastavat, fákat tennének a Notre Dame tetejére

Szédületes tervek: halastavat, fákat tennének a Notre Dame tetejére

Színes

Szédületes tervek: halastavat, fákat tennének a Notre Dame tetejére

Színes

Gaba 13:34

A Notre Dame tűzben megsemmisült tetőszerkezetének helyreállítására nyílt pályázatot írtak ki. Van, aki felhőkarcolószerű építményt képzel el a huszártorony helyén, más üvegházat varázsolna a tető alá, melyben halastavat, fákat tenne.

A francia miniszterelnök, Emmanuel Macron szerint 2024-ig végeznek az április 15-én kigyulladt és súlyos károkat szenvedett Notre Dame felújításával. Több száz építész írt nyílt levelet róla, hogy a terv nem reális, több időre van szükség, a tűz martalékává vált tetőszerkezet újjáépítéséhez, és a teljes rekonstrukcióhoz.

A pályáztatás elindult, rengeteg ötlet futott be, melyek közül néhány nem komolyan vehető – a huszártornyot például valaki felhőkarcolószerű építménynek álmodja meg.

Vannak viszont egészen megkapó tervek is, a Miysis Studio például üveggel fedné be a 14. század végén átadott székesegyházat.

A tetőszerkezetet fa és acél segítségével építenék meg, az üvegtető alá pedig egy üvegházszerű valamit húznának fel. Fákat, s más növényeket ültetnének ide, sőt még miniatűr halastavat is kialakítanának.

(A képek forrása: dezeen.com)

Még több látványtervért kattintsatok!

Borítókép: dezeen.com