promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédületes tervek: halastavat, fákat tennének a Notre Dame tetejére
Borítókép:  dezeen.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Notre Dame tűzben megsemmisült tetőszerkezetének helyreállítására nyílt pályázatot írtak ki. Van, aki felhőkarcolószerű építményt képzel el a huszártorony helyén, más üvegházat varázsolna a tető alá, melyben halastavat, fákat tenne.

A francia miniszterelnök, Emmanuel Macron szerint 2024-ig végeznek az április 15-én kigyulladt és súlyos károkat szenvedett Notre Dame felújításával. Több száz építész írt nyílt levelet róla, hogy a terv nem reális, több időre van szükség, a tűz martalékává vált tetőszerkezet újjáépítéséhez, és a teljes rekonstrukcióhoz.

A pályáztatás elindult, rengeteg ötlet futott be, melyek közül néhány nem komolyan vehető – a huszártornyot például valaki felhőkarcolószerű építménynek álmodja meg.

Vannak viszont egészen megkapó tervek is, a Miysis Studio például üveggel fedné be a 14. század végén átadott székesegyházat.

A tetőszerkezetet fa és acél segítségével építenék meg, az üvegtető alá pedig egy üvegházszerű valamit húznának fel. Fákat, s más növényeket ültetnének ide, sőt még miniatűr halastavat is kialakítanának.

(A képek forrása: dezeen.com)

Még több látványtervért kattintsatok!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás