promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy repülő ütközött helikopterrel a világ legveszélyesebb repterén
Borítókép:  AFP/Prakash Mathema
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2845 méter magasan fekvő luklai kifutópályán történt a baleset, melyben hárman életüket vesztették. Innen viszik a hegymászókat az Everest alaptáborába. 

Háromra emelkedett a halálos áldozatok száma abban a balesetben, melynek során a világ talán legveszélyesebbnek számító luklai reptéren egy gép felszállás közben belecsapódott egy helikopterbe. A Himalayan Times online kiadása szerint a repülő még a kifutón ment neki a helikopternek, s oldalra borult. A repülő rossz irányba indult el, ez okozta a balesetet.

(Fotó: thehimalayantimes.com)


A sérülteket kórházba szállították, de hármukat, többek között a gép segédpilótáját és egy reptéri rendőrt nem tudtak megmenteni. Sem a gépen, sem a helikopteren nem tartózkodtak utasok, ami nagy szerencse. Mindkét légi jármű súlyosan megrongálódott az ütközéskor, s még egy második helikopter is megsérült.

(Fotó: thehimalayantimes.com)


A luklai Tenzing–Hillary reptérről viszik az Everest alaptáborába a magashegyi mászókat. A nepáli reptér 2845 méter magasan fekszik. Mindössze 530 méter hosszú a kifutópályája, s igyekezni kell időben felhúznia gép orrát, különben a repülő a mélybe zuhan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás