Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Egy repülő ütközött helikopterrel a világ legveszélyesebb repterén

Színes

Gaba - 2019.04.15. 10:01

A 2845 méter magasan fekvő luklai kifutópályán történt a baleset, melyben hárman életüket vesztették. Innen viszik a hegymászókat az Everest alaptáborába. 

Háromra emelkedett a halálos áldozatok száma abban a balesetben, melynek során a világ talán legveszélyesebbnek számító luklai reptéren egy gép felszállás közben belecsapódott egy helikopterbe. A Himalayan Times online kiadása szerint a repülő még a kifutón ment neki a helikopternek, s oldalra borult. A repülő rossz irányba indult el, ez okozta a balesetet.

(Fotó: thehimalayantimes.com)


A sérülteket kórházba szállították, de hármukat, többek között a gép segédpilótáját és egy reptéri rendőrt nem tudtak megmenteni. Sem a gépen, sem a helikopteren nem tartózkodtak utasok, ami nagy szerencse. Mindkét légi jármű súlyosan megrongálódott az ütközéskor, s még egy második helikopter is megsérült.

(Fotó: thehimalayantimes.com)


A luklai Tenzing–Hillary reptérről viszik az Everest alaptáborába a magashegyi mászókat. A nepáli reptér 2845 méter magasan fekszik. Mindössze 530 méter hosszú a kifutópályája, s igyekezni kell időben felhúznia gép orrát, különben a repülő a mélybe zuhan.

Borítókép: AFP/Prakash Mathema

Vissza a főoldalra.
Uma Thurman hamarosan a Netflix új horror sorozatában tűnik fel