Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Akciófilmbe illő jelenettel raboltak hatalmas pénzt egy repülőről

Akciófilmbe illő jelenettel raboltak hatalmas pénzt egy repülőről

Színes

Akciófilmbe illő jelenettel raboltak hatalmas pénzt egy repülőről

Színes

Promotions 21:01

Fegyveres támadók hatoltak be a tiranai repülőtér területére és egy közel tízmillió eurós készpénzszállítmányt raboltak el az Austrian Airlines Bécsbe induló Airbusáról. A fegyveres támadók a repülőtér egyik kapuját autóval áttörve jutottak be a területre, majd a forgalmi előtérre hajtottak. Később a rendőrség üldözőbe vette őket, a tűzharcnak halálos áldozata is volt. 

A fedélzeten tartózkodók nagy része nem vett észre semmit a történtekből és sem az utasoknak, sem a személyzetnek nem esett baja. A rablók azonban mintegy 10 millió euró értékű készpénzszállítmányt zsákmányolhattak a feltevések szerint, vagy a repülőgép rakteréből, vagy még a berakodás közben. Az airportal.hu beszámolója szerint a helyi rendőrség

üldözőbe vette az elkövetőket és tűzharcba is keveredtek velük.

Bár az egyik támadót a rendőrök lelőtték, társainak sikerült kereket oldani a pénzzel. A járat végül három órás késéssel, átvizsgálás után tudott visszaindulni Bécsbe. Az esemény után az osztrák légitársaság közölte, hogy többé nem vállalják nagy értékű szállítmányok fuvarozását ezen a vonalon.

A cikk szerint az albán gazdaság és bankrendszer sajátosságai miatt általános jelenség, hogy a külföldön dolgozó állampolgárok által hazaküldött

nagy mennyiségű készpénzt nagyobb szállítmányokban, repülőgépen küldik a bankok főként Ausztriába.

A tiranai repülőtéren 2017 februárban hasonló módszerekkel 3,2 millió eurót, míg 2016 nyarán közel 1 millió eurót loptak el a repülőtérről. 2015-ben két hasonló rablás történt.

Borítókép: Balkan Insight