Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa

Színes

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa

Színes

Promotions 15:47

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa, és a német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négyhónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét – jelentette be kedden az intézmény.

A Tierpark Berlin tájékoztatása szerint a névadó pályázatra 5300-nál is több javaslat érkezett, a keresztszülői tisztségért pedig több mint tízen indultak. Az állatkertnek természetesen hasznos a nagy népszerűség, amelyet a Hertha BSC élvez és segít ráirányítani a figyelmet a szabadon élő jegesmedvék nehéz helyzetére. A klímaváltozás, az olajkitermelés, a katonai támaszpontok és a turizmus mind-mind veszélyezteti a faj természetes élőhelyét, a sarkvidéket.

„Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább”

– mondta Florian Sicks, az állatkert medvékért felelős kurátora a Rundfunk Berlin Brandenburg (RBB) közszolgálati médiatársaságnak. 

Hertha tavaly december elején született, anyjával, a 9 éves Tonjával él a Berlin keleti részén lévő állatkertben. Többnyire a barlangszerű istállójában időzik, de március közepe óta naponta több órát is a kifutóban tartózkodik, sokat rohangál, játszik az anyjával, mászik a sziklákon és már a kifutó tavába is bemerészkedik. Hertha az berlini állatkert legújabb attrakciója, több mint a duplájára nőtt a látogatók száma, amióta március 16-án bemutatták a közönségnek. 

BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance

A medvebocs egészséges, jól fejlődik, és négyhónaposan már „túl van a nehezén”

– mondta Florian Sicks, rámutatva, hogy a jegesmedvebocsok halálozási aránya igen magas, mivel nagyon fejletlenül jönnek a világra. Újszülöttként akkorák, mint egy tengerimalac, vakok és süketek. A berlini állatkert legutóbbi jegesmedvebocs kedvence négy hónaposan pusztult el 2017-ben. Halála nagyon váratlanul érte gondozóit, pontosan nem derült ki, hogy mi okozta, annyit állapítottak meg, hogy a mája volt beteg. 

Tonjának 2017 decemberében is született két kölyke, az egyik születése után azonnal elpusztult és a másik is csak pár hétig élt.

Borítókép: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE