promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy óriási Star Wars-karakter tűnt fel a francia-német határon
Borítókép:  swrfernsehen.de
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy, a Zweibrückeni Egyetemen tanító német professzornak 2018 végén eszement ötlete támadt: a Star Wars-kedvelő oktató diákjai segítségével kimázolta az intézmény kutatólaborját, mely ma úgy néz ki, mintha R2D2 kelt volna életre. Csak sokszorosára felnagyítva.

A Zweibrückeni Egyetem alkalmazott tudományok tanszékének van egy professzora, aki a városi legenda szerint előadásait tudományos-fantasztikus köntösbe öltözteti, s ezért a diákok odavannak az óráiért. Hubert Zitt

egy ízben például a Star Trek fizikájáról tartott órát,

s szemléltette a valóságban a sorozatból vett sci-fis példákat. Persze a Star Wars-ért is odáig van. 

Az egyetemi tanár úgy gondolta, magát a francia-német határhoz közel fekvő kutatólabort is fel kellene kicsit dobni, ezért 2018 végén megkérte édesapját, és néhány diákját, hogy segítsenek neki. Fogták az ecseteket és a festékes vedreket, és a kupolaszerű épületből egy óriási R2D2-t varázsoltak. Tudjátok, ő a világ leghíresebb robotja a Star Warsból.

Az akció a Star Warsban Luke Skywalkert megformáló Mark Hamill ingerküszöbét is elérte. Twitteren mondott köszönetet az egyedi poénért.

Az R2D2-vé vált labor bekerült az amerikai médiasodorba is, ezzel egy csapásra világhírűvé, s csakhamar a rajongók zarándékhelyévé vált a thlocal.de cikke szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás