Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy óriási Star Wars-karakter tűnt fel a francia-német határon

Egy óriási Star Wars-karakter tűnt fel a francia-német határon

Színes

Egy óriási Star Wars-karakter tűnt fel a francia-német határon

Színes

Promotions - 2019.03.31. 13:45

Egy, a Zweibrückeni Egyetemen tanító német professzornak 2018 végén eszement ötlete támadt: a Star Wars-kedvelő oktató diákjai segítségével kimázolta az intézmény kutatólaborját, mely ma úgy néz ki, mintha R2D2 kelt volna életre. Csak sokszorosára felnagyítva.

A Zweibrückeni Egyetem alkalmazott tudományok tanszékének van egy professzora, aki a városi legenda szerint előadásait tudományos-fantasztikus köntösbe öltözteti, s ezért a diákok odavannak az óráiért. Hubert Zitt

egy ízben például a Star Trek fizikájáról tartott órát,

s szemléltette a valóságban a sorozatból vett sci-fis példákat. Persze a Star Wars-ért is odáig van. 

Az egyetemi tanár úgy gondolta, magát a francia-német határhoz közel fekvő kutatólabort is fel kellene kicsit dobni, ezért 2018 végén megkérte édesapját, és néhány diákját, hogy segítsenek neki. Fogták az ecseteket és a festékes vedreket, és a kupolaszerű épületből egy óriási R2D2-t varázsoltak. Tudjátok, ő a világ leghíresebb robotja a Star Warsból.

Az akció a Star Warsban Luke Skywalkert megformáló Mark Hamill ingerküszöbét is elérte. Twitteren mondott köszönetet az egyedi poénért.

Az R2D2-vé vált labor bekerült az amerikai médiasodorba is, ezzel egy csapásra világhírűvé, s csakhamar a rajongók zarándékhelyévé vált a thlocal.de cikke szerint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Utiniiiiiii????.. Auf dem Gelände der FH in Zweibrücken haben die #Studenten seit ein paar Wochen Grund zur Freude. In Zusammenarbeit mit ihrem Prof Hubert Zitt haben sie in mühevoller Arbeit die Kuppel der dortigen Sternwarte in den Star Wars Droiden R2D2 verwandelt ????.. Also ich finde das Teil kann sich echt sehen lassen ❤. Ein galaktisch starkes Ergebnis ????. Möge die Macht mit euch sein!!! #cptmaggi #captainmaggi #starwars #starwarslove #starwarsfan #jawa #r2d2 #fhzweibrücken #zweibrücken #hubertzitt #maytheforcebewithyou #droid #sternwarte #sternwartezweibrücken #arts #streetart #gg #germangarrison #501st #501stlegion #tatooine #cosplay

Manuel (@cpt.maggi) által megosztott bejegyzés,

Borítókép: swrfernsehen.de

Legolvasottabb hírek