promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lánya sötét titkokat fedett fel Michael Jackson apjáról
Borítókép:  AFP/Hector Mata
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Leaving Neverland című dokumentumfilm, mely Michael Jackson nemi erőszak-eseteit tárta fel, tovbb veri a hullámokat. A popsztár testvére arról beszélt, hogy apjuk nem csak Michaelt ütötte-verte, de őket is rendszeresen bántalmazta szexuálisan.

A Leaving Neverland dokumentumfilm Michael Jackson sötét múltját tárta fel, amennyiben elhisszük az abban tett állításokat a szexuális erőszaktevésekről. A nemi erőszaktevők esetében számtalanszor bebizonyosodik, hogy fiatalkorukban magukat az elkövetőket is bántalmazták fizikailag és/vagy szexuálisan. Jackson esetében is fel kell, hogy merüljön, vajon elszenvedett-e erőszakot gyerekként?

A popsztár nővérének, LaToya Jacksonnak március elején végigsöpört az interneten egy 26 évvel ezelőtti interjúja, melyet az MTV-nek adott. Ebben a következőket mondja:

„Michael a testvérem, nagyon szeretem. De nem tűrhetem némán azokat a bűnös dolgokat, melyeket ártatlan, kicsi gyerekek ellen követ el. Ha csendben maradok, támogatom őt a bűnösségében, s ezt nem tehetem meg.”

Most az msn.com ír LaToya 1991-ben kiadott Felnőni a Jackson családban című könyvéről, s annak egy részletéről. Arról, hogyan bántalmazta szexuálisan lányát a családfő, Joe Jackson.

„Amikor az apád kiszáll anyád mellől az ágyból, és bebújik a lánya ágyába, és te csak annyit hallasz, ahogy az anyád azt mondja: »Ne, Joe, ma este ne. Hagyd pihenni, hagyd békén, fáradt.« Attól teljesen kikészülsz”

– írta önéletrajzi könyvében LaToya, aki később egy beszélgetős műsorban megerősítette, az apja „nagyon csúnyán” bántalmazta őt szexuálisan.

„Nem csak fizikailag és szexuálisan bántalmazott, de lelkileg is, ami rettenetes volt. Utólag ettől szörnyen érzed magad, sőt úgy érzed, mintha te tettél volna rosszat”

– mondta LaToya, aki elárulta: az erőszak akkor kezdődött, amikor idősebb testvére, Rebbie kirepült a családi fészekből. A kirepülés oka nem volt más, mint Joe Jackson, aki az ő ágyába is bemászott.

Joe Jackson (jobbra), mellette LaToya Jackson (Fotó: AFP)


1993-ban Oprah egyik műsorában egyébként maga Michael Jackson is elmondta, olyan szinten rettegett az apjától, hogy amikor a közelébe került, hányinger kerülgette. A Jackson5 próbái idején Michael Jackson elmondása szerint apja egy övvel a kezében állt arra várva, hogy mikor hibáznak a fiúk, s mikor csaphat közéjük. Jackson azt is elmondta, apja rendszeresen verte, olyan módon, hogy anyja néha le akara állítani, nehogy megölje a gyereket.

Joe Jackson 2018-as halála előtt elismerte, hogy verte a fiát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás