promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő megmutatta, hogy ő is tud posztolni Instán
Borítókép:  washingtontimes.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2019-ben II. Erzsébet először posztolt saját kezűleg Instagramra. Egy 176 éves családi levelet tett ki, melyet ükapjának írt egy számítógéppel foglalkozó tudós. Tapsvihar kísérte a pillanatot.

II. Erzsébet brit királynő kiengedte első Instagram-posztját – 92 évesen. A theroyalfamily Insta-profil már régóta létezik, 4,6 millió követővel rendelkezik, ám a brit trónon ülő Erzsébet saját kezűleg még soha nem osztott meg tartalmat rajta. A londoni Science Museum Top Secret című kiállításának megnyitóján ez is bekövetkezett.

A Guardian cikke szerint a királynőnek egy előkészített posztot kellett kiengednie, csak meg kellett nyomnia a királyi iPad kijelzőjét, s ki is tört a tapsvihar a jelenlévők körében.

Erzsébet egy olyan levélről lőtt fotót posztolt Instagramon, melyet egy Charles Babbage nevű férfi írt ükapjának 1843-ban. A matematikus-filozófus-mérnök Babbage-t Angliában úgy is jegyzik, mint a világ első informatikai forradalmára. A levélben Babage a mechanikus számítógépről ír Albert hercegnek és Viktória királynőnek, melynek prototípusát Albertnek személyesen is volt szerencséje megnézni. Ahogy a királynő írja a posztban, ennek nyomán dolgozta ki az első számítógépes programokat Ada Lovelace, Lord Byron lánya.

A Science Museum jelképes hely a királynő digitális fejlődését tekintve: 2014-ben itt írta első Twitter-bejegyzését is.

A brit királyi család igyekszik lépést tartani a technikai előrelépéssel, sőt élére állni. Erzsébet volt az, aki az első vonalas beszélgetést indította 1958-ban, Bristolból telefonált Edinburgh-ba. Ugyanígy ő volt az első uralkodó, aki emailt írt, 1976-ban a Királyi Jeladó és Radar Központból. Az Arpanet nevű rendszert használta, melyből később kifejlődött maga az internet is. A királyi család saját Youtube-csatornájának elindulását követő évben pedig maga is töltött fel egy videót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás