Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Erzsébet királynő megmutatta, hogy ő is tud posztolni Instán

Erzsébet királynő megmutatta, hogy ő is tud posztolni Instán

Színes

Erzsébet királynő megmutatta, hogy ő is tud posztolni Instán

Színes

Gaba 19:19

2019-ben II. Erzsébet először posztolt saját kezűleg Instagramra. Egy 176 éves családi levelet tett ki, melyet ükapjának írt egy számítógéppel foglalkozó tudós. Tapsvihar kísérte a pillanatot.

II. Erzsébet brit királynő kiengedte első Instagram-posztját – 92 évesen. A theroyalfamily Insta-profil már régóta létezik, 4,6 millió követővel rendelkezik, ám a brit trónon ülő Erzsébet saját kezűleg még soha nem osztott meg tartalmat rajta. A londoni Science Museum Top Secret című kiállításának megnyitóján ez is bekövetkezett.

A Guardian cikke szerint a királynőnek egy előkészített posztot kellett kiengednie, csak meg kellett nyomnia a királyi iPad kijelzőjét, s ki is tört a tapsvihar a jelenlévők körében.

Erzsébet egy olyan levélről lőtt fotót posztolt Instagramon, melyet egy Charles Babbage nevű férfi írt ükapjának 1843-ban. A matematikus-filozófus-mérnök Babbage-t Angliában úgy is jegyzik, mint a világ első informatikai forradalmára. A levélben Babage a mechanikus számítógépről ír Albert hercegnek és Viktória királynőnek, melynek prototípusát Albertnek személyesen is volt szerencséje megnézni. Ahogy a királynő írja a posztban, ennek nyomán dolgozta ki az első számítógépes programokat Ada Lovelace, Lord Byron lánya.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés,

A Science Museum jelképes hely a királynő digitális fejlődését tekintve: 2014-ben itt írta első Twitter-bejegyzését is.

A brit királyi család igyekszik lépést tartani a technikai előrelépéssel, sőt élére állni. Erzsébet volt az, aki az első vonalas beszélgetést indította 1958-ban, Bristolból telefonált Edinburgh-ba. Ugyanígy ő volt az első uralkodó, aki emailt írt, 1976-ban a Királyi Jeladó és Radar Központból. Az Arpanet nevű rendszert használta, melyből később kifejlődött maga az internet is. A királyi család saját Youtube-csatornájának elindulását követő évben pedig maga is töltött fel egy videót.

Borítókép: washingtontimes.com