Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elindult a Nemzethy Rakétaválság, gyűjtsétek a fél dekásokat!

Elindult a Nemzethy Rakétaválság, gyűjtsétek a fél dekásokat!

Színes

Elindult a Nemzethy Rakétaválság, gyűjtsétek a fél dekásokat!

Színes

Promotions 18:48

Egy Nemzethy Rakétaválság nevű oldal soha nem látott vállalkozásba fogott: megpróbálják rávenni a magyarokat, hogy a lakóhelyük környékén gyűjtsék össze az eldobált fél decis szeszes italos üvegeket, dobják ki őket, és rögzítsék egy Google-térképen a helyet és a mennyiséget.

Rajzoljuk meg hazánk szégyentérképét az elhajigált féldecisek, tiplik mentén!

– harsogja az arcunkba a Nemzethy Rakétaválság nevű oldal elsődleges célkitűzését. A frissen elindult honlap arra bíztatja a magyarokat, hogy kezdjenek hulladékgyűjtésbe lakóhelyük környékén, s ezúttal kizárólag a rakéta becenéven futó, metilszagú, fél deciliteres szeszes italokra összpontosítsanak. Az üveg és a műanyag is jöhet. A 0,33-as rumos vagy vodkás üveg gyűjtése sem tiltott, de elsősorban a „fél dekások” a célpontok.

Az oldalt elindító Ági és Norbi ötlete alapján a hulladék összeszedése és szelektív kukába helyezése után egy Google-térképre lehet felvezetni, jól körülhatárolt területek szerint, hogy ki, hol, hány féldekát talált. Az adatok közé azt is be lehet írni, hogy mely városrész mely körzetében készült a leltár, ott hány kisbolt, dohánybolt, kocsma található. A gyűjtés dátuma mellé jönnek a tiplik, rakéták darabszáma.

A Nemzethy Rakétaválság a közösségi oldalakon is terejeszkedne: Instagramon a #nemzethyraketavalsag megjelöléssel érdemes hashtagelni.

Első posztjukban azt írják Instán, hogy egy 200 méteres szolnoki útszakaszon több mint 300 eldobált féldekás gyűlt össze. 

Gmailen pedig várják a videókat, ugyanis Youtube-csatornát is el szeretnének indítani.

Borítókép: dohanybolt.szegeditrafik.hu