Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bécsben a temetők jelentik a téli szállást a sünöknek

Bécsben a temetők jelentik a téli szállást a sünöknek

Színes

Bécsben a temetők jelentik a téli szállást a sünöknek

Színes

Promotions 16:18

Három éve hét bécsi temetőben indították el a programot. A sírkertek nyugodtabb szegleteiben lehullott falevelekből és ágakból téli szállásokat emelnek, amelyeket meg is jelölnek, nehogy széttúrja őket valaki.

Néhány napja a sünik világnapját ünnepeltük meg egyik cikk formájában, de egyéb jó hírek is terjednek velük kapcsolatban. A 2015-ben indított sünvédelmi program keretében külön téli szállásokat hoznak létre a sünöknek Bécsben, hogy legyen hol áttelelniük – olvasható a turizmus.com cikkében. Mivel ősszel a parkokban és más városi zöldterületeken a rend és tisztaság jegyében rendszerint az utolsó lehullott falevelet is összegereblyézik, a városban élő vadállatok – mint a sün is – csak nehezen találnak olyan helyet, ahol a téli álom idejére biztonságosan elrejtőzhetnek. Éppen ezért hét bécsi temetőben indították el a programot.

A sírkertek nyugodtabb szegleteiben lehullott falevelekből és ágakból téli szállásokat emelnek, amelyeket meg is jelölnek, nehogy széttúrja őket valaki. Ráadásul ezek a rakások

nemcsak meleg téli búvóhelyet jelentenek a sünöknek, hanem fontos élelemforrást is például az olyan nem vonuló madaraknak, mint a vörösbegy és az ökörszem.

A levelek alatt keresgélve ugyanis mindig akad egy-egy rovar vagy lárva.

A projektben a turisták által is kedvelt Bécsi Központi Temető (Wiener Zentralfriedhof) is részt vesz, amelynek csaknem 2,5 négyzetkilométeres területén számos állatfaj képviselteti magát. Élnek itt őzek, vörösvércsék, mezei hörcsögök, nyest, borz és többféle béka is. Mókusból pedig annyi van, és annyira kezesek, hogy a látogatók csak Hansinak becézik őket és gyakran megkínálják őket dióval, mogyoróval.

Borítókép: Good Housekeeping

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria