Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zöld utat kapott a világ első vérnyomást is mérő karórája

Zöld utat kapott a világ első vérnyomást is mérő karórája

Színes

Zöld utat kapott a világ első vérnyomást is mérő karórája

Színes

Promotions 08:48
A pulzusunk okostelefonnal vagy karóránk segítségével történő mérésének a lehetősége is már komoly előrelépést jelentett az orvostudomány szempontjából, az igazi áttörést mégis az jelentheti, ha a pulzus mellett a vérnyomásunkat is folyamatosan megfigyelhetjük.

Világszerte rengeteg ember szenved különböző vérnyomással összefüggésbe hozható betegséggel, vagy rosszabb esetben, a kezdeti tünetmentesség miatt, egyszerűen csak nem észleljük időben, hogy valami nincs rendjén a vérnyomásunkkal.

A sokak által is jól ismert Omron vállalat ezt kívánja megelőzni azzal, hogy az általuk fejlesztett karóra segítségével a nap 24 órájában nyomon követhetjük egészségügyi állapotunkat ezen a téren.

Az Omron évek óta dolgozik a Project Zero néven futó fejlesztésén, melynek célja, hogy az orvostudomány szempontjából elismert, szívritmus és vérnyomás mérésére is kiválóan alkalmas órát alkossanak meg és hozzanak forgalomba. Ehhez az engedélyt meg is kapta a cég a napokban az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalától (FDA), így jövő év januárjától már meg is vásárolhatjuk az órát HeartGuide néven.A vérnyomásmérő óra belső alkatrészei kisebbek, mint egy rizsszem, így az óra kényelmesen viselhető akár alvás közben is. Egy töltéssel pedig akár 30-50 mérést is el tud végezni.

Az ára 500 dollár lesz, ami nem éppen a magyar pénztárcákhoz mérhető, azonban remélhetőleg idővel hazánkban is el fog terjedni a családok körében ez a felettébb hasznos eszköz.

Borítókép: Forrás: Wareable

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria