promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Néhány alig ismert karácsonyi dal, hogy ne csak ugyanaz szóljon
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Amint beköszöntenek az ünnepek, előkerülnek az áruházak, boltok, rádiók repetoárjából az unalomig ismételt karácsonyi dalok. A Wham vagy épp Mariah Carey darabjai valószínűleg már sokaknak a könyökén jön ki. Épp ezért arra vetemedtünk, hogy ha virtuálisan is, de átnyújtsunk egy kis egyveleget, amely kevésbé ismert, de szintén az ünnepi időszakot idéző nótákat tartalmaz. Azért jelezzük, hogy készüljön fel, a zenecsokor elég vegyes lesz...

James Brown – Santa Claus Go Straight to the Ghetto

James Brown hangját ezer közül is ki lehet szúrni. A darab nem feltétlen önmagában fontos, sokkal inkább a kiadás éve, 1968 a meghatározó, ugyanis ebben az évben több tucat amerikai város állt lángban Martin Luther King halála miatt. Ekkor kérték fel James Brown, hogy megjelenésével, kiállásával csökkentse az országban kialakult indulatokat.
Alice Cooper – Santa Claws Is Coming To Town

Önmagához a dalhoz kevés gondolatot érdemes hozzátenni, inkább, ha már elege van mindenből, csak álljon fel és „zúzzon egy kicsit". Azt azért megjegyezzük, hogy számos olyan darab van, mint köztük ez is, amelynek eredete igen régre nyúlik vissza. Jelen esetbe a „Santa Claws Is Coming To Town" eredetéig 1934-ig kell visszamenni. Mondjuk valószínűleg a Perry Como által is feldolgozott dal ilyen jellegű értelmezésére a '30-as években kevesen gondoltak.

The Beach Boys – Little Saint Nick

Kellemes, füllbemászó, egyben jellegtelen darab 1964-ből, mégis, ha belehallgat garantáltan jó kedve lesz tőle:
Sufjan Stevens – Christmas Unicorn

Nos, ehhez a 12 perces alkotáshoz még annál is kevesebb értelmesebb gondolatot tudunk hozzáadni, mint azt előzetesen szerettük volna. Az ok egyszerű: a pszichedelikus alkotás hatására egy szivárványon csúszkálunk éppen, miközben kétpofára zabáljuk az ezer színben pompázó vattacukrot. Szóval, ha keresnének: valahol Sohaország és a Varázskastély kertjének határán témfergünk...
Csondor Kata – Add tovább

Ugyan napestig folytathatnánk a sort, de azért a végére elhelyzezzük a T-Mobile karácsonyi dalát 2009-ből. Annak okán, hogy ne szitkozódva, a zenei hullámvasúttól teljesen összezavarodva fejezze be eme röpke esszét.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás