promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kocsiból vaddisznócsordát videózni, higgyétek el, jó lesz!
Borítókép:  Forrás: Gabay Balázs
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hazai vaddisznó rajongók bizonyára emlékeznek a Vámház körúton szaladgáló Rocksteady Attilára vagy a Belvárosba bekukkantó Balzac Jánosra. A disznók a legnagyobb valószínűség szerint a Dunán leúszva érték el fővárost, s adtak napokon át muníciót a 444.hu munkatársainak, akik frappáns nevekkel látták el őket, illetve nagy lelkesedéssel tudósítottak budapesti kalandozásaikról.

Nos, nem gondoltam, hogy egyszer én is a fővárosból, illetve annak széléről jelentkezhetek be hasonló, előre nem egyeztetett riportról. Vasárnap este ez is bekövetkezett.

Egy közeli családtagunkat mentünk meglátogatni autóval a budakeszi Korányiba, teljes nevén az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetbe. Napvilágnál olyan varázslatos az erdei környezet, s patinás a múlt század elején felhúzott épületegyüttes, hogy a welovebudapest.hu egy ízben fotógalériás riportot készített róla – Thomas Mann A Varázshegy című regényének helyszínéhez hasonlítva a látottakat. November végén, naplemente után, szakadó esőben engem időnként a Leonardo di Caprio-féle Viharszigetre emlékeztett inkább. Kislányommal és feleségemmel komoly navigációs nehézségek során – a közönség segítségét is kérve – haladtunk épp a kanyargós szerpentinen, amikor jobbról kotorászó alakokra lettem figyelmes. Innentől beszéljen inkább a cikk alján található videó.

A felvételen elhangzott monológok, párbeszédek néhol az RTL 2-őn a '90-es években csúcsra járt Bitte lächeln című nevettetősorozat egyes részeit idézik. Főleg, amikor drága nejem kevésbé találja viccesnek, hogy a nem épp strapabíró képességéről ismert Suzuki GLX-ünk kasztnijának közvetlen közelében röfögnek a vadak, s ennek hangot is adott. Eközben a nemsoká 3. életévébe lépő Nóra lányom hátulról, a gyerekülésből süvíti, hogy nem látja a disznókat.

Végül mindenki túlélt mindent: a kocsi megmenekült a megagyarolástól – főleg, hogy egyik állaton sem láttunk agyart –, a disznók a reflektorvakságtól. Egyedül Nóri elégedetlenkedett a rossz látási viszonyok miatt kimaradt vizuális élmények okán, cserébe azóta végtelenített verzióban nézi telefonon a felvételt. Én meg lehet, hogy lassan pötyögök két sort a területet gondozó Pilisi Parkerdő Zrt-nek, hogy legalább osztogassanak sokkolót vagy baseball ütőt a bejáratnál, ha már rögtönzött vadállatsimogatóra van sansz itt esténként. Ez a Jurassic Park-os verzió a kocsiból egyébként nekem kifejezetten tetszett.

(Nem is oly rég a szerkesztőségünkben hajkurásztunk egy nyestet, erről itt olvashat beszámolót.)

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás