promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Huawei is beszáll az összehajtható telefonok piacába
Borítókép:  - TechSpot
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egyelőre úgy néz ki, hogy jövőre az okostelefonok egy új szegmense kezd teret hódítani magának, ugyanis egyre több gyártó kapcsán merül fel a hír, hogy nem szeretnének kimaradni a legújabb trendből, miszerint összehajtható tablet-mobil készülékekkel szolgálják ki a fogyasztókat.

A napokban a koreai ET News adta hírül, miszerint a Koreai Telecom egy privát eseményén a Huawei bejelentette, hogy 2019-ben a Samsung mellett ők is készen állnak előrukkolni a saját fejlesztésű összecsukható telefonjukkal.

Bár konkrét dátummal még nem szolgáltak, a híresztelések szerint a február végén rendezendő barcelonai Mobile World Congressen mutatják be az új készülék prototípusát, piacra pedig feltételezhetően valamikor a nyár folyamán kerülhet.

Amit biztosan tudni lehet az eszközről, hogy vetélytársával, a Samsung Galaxy F-el ellentétben, biztosan kap majd 5G támogatást, illetve szétnyitott és összehajtott állapotban is nagyobb lesz a kijelzője. Az ígéretek szerint, a kávamentes telefont 8 inches BOE képernyővel látja el a cég, összecsukva pedig 5 inches lesz, és rendelkezik notch-al is.
BOE rugalamas kijelző

Nem véletlen, hogy a cég Dél-Koreában jelentette be elsőször a hírt, hiszen 5G szolgáltatás ebben az országban a legelterjedtebb a világon, így feltételezhetően itt is fog először megjelenni a készülék.

A Samsung és a Huawei összecsukható telefonjaival már szinte biztos, hogy találkozhatunk jövőre a boltok polcain, azonban már az Apple, az LG és a Motorola is bejelentette, hogy dolgoznak a saját fejlesztésű eszközeiken.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás