promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Siri, az Apple-asszisztens obszcén képpel illusztrálta Donald Trumpot
Borítókép:  - The Verge
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ez történik akkor is, ha rákérdezünk az éppen soros amerikai elnök, Donald Trump életkorára.
Siri szerint Donald Trump egy pöcs 1

Siri tökéletes választ ad az érdeklődőnek, esetünkben viszont nem verbálisan, hanem vizuálisan kapunk némi többlet információt. Ugyanis a szöveg melletti képen nem az elnök fotóját láthatjuk, hanem konkrétan egy hímvesszőt.

Erre mondhatnánk: milyen sokat fejlődött Siri az utóbbi időben, hogy most már véleményt is alkot, bizonyos kérdésekben, azonban nyilvánvalóan nem ez történt.

Feltehetőleg valaki módosította Donald Trump Wikipédia-oldalát, vagy kijátszotta a Siri által a képek beszerzésére használt algoritmust.

Akármennyire is furcsa, nem ez az első eset, hogy ilyen gikszer csúszik a számításba, bár mára sokat javult a helyzet, korábban rengeteg helytelen információval szolgált Siri.

Egyik talán legemlékezetesebb eset az volt, mikor Siri tévesen azt jelezte, hogy a bolgár nemzeti himnusz Luis Fonsi és Daddy Yankee Despacito-ja volt, még mielőtt az Apple gyorsan kijavította volna a hibát.

Ez a mostani eset különösen kellemetlen így az amerikai hálaadási ünnep környékén. Talán nem is olyan véletlen, hogy pont ez idő tájt került porszem a gépezetbe.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás