promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen foglalkozások, melyekkel még jól is kereshetsz
Borítókép:  SuccessDNA
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ebből összegyűjtöttük most Nektek a valóban menő és/vagy legfurcsább álompozíciókat, amiről azt gondolhatjuk, hogy csak a kiváltságos és igen szerencsés embereknek adatik meg, hogy csupán szórakozásból keressenek akár milliókat, vagy egyszerűen csak a munkájuk legyen a hobbijuk.

Nos, nézzük, hogy miből élhetünk meg manapság, ha kicsit jobban körbenézünk a világban.

Mikulás levél írója
Hihetetlen foglalkozások

Ugyan csak időszakos munkáról van szó, mégis annál fontosabb feladatot látnak el azok a személyek, akik segíthetnek a Mikulásnak a levelek sokaságára válaszolni. Lehet akár saját levélíró vállalkozásod, vagy jelentkezhetsz alkalmazottként egy már meglévő ilyen céghez, ahol a szöveg karakterszámának megfelelően fizetnek, és levelenként átlagosan 10 dollár ütheti a markod.

Profi ölelő
Hihetetlen foglalkozások 3


Egy kedves ölelés mindenkinek jól esik, bizonyítottan javítja a közérzetet és csökkenti a stresszt. És vannak olyan emberek, akik profi szintre fejlesztve az ölelés tudományát, pénzt keresnek vele. Elsőre talán teljesen abszurdnak tűnhet, de léteznek ma már hivatásos ölelő személyek, vagy nevezzük őket ölelő terapeutáknak, akik nagyjából 60 dolláros órabérért átölelik az idegeneket, és segítsenek nekik ellazulni egy hosszú, fárasztó nap után.

Netflix taggelő

El tudnád viselni, ha azért kapnál fizetést, hogy a Netflix műsorait nézzed, és azt követően a műsort, a rá jellemző címszavakkal lásd el a csatorna online felületén? Semmi sem lehetetlen, és ezért még fizet is néhány száz dollárt hetente a média óriás az LA Times értesülése szerint.

Hivatásos koszorúslányHihetetlen foglalkozások 4
Nem csupán az esküvőn vesz részt, mint a többi koszorúslány, hanem személyes asszisztensként, egyfajta általános problémamegoldóként segíti a menyasszonyt, hogy a családtagok és a barátok önfeledten élvezhessék az esküvőt. A felbérelt koszorúslányok esküvőnként akár több ezer dollárt is kereshetnek. Hölgyek, ki szeretne indítani egy ilyen vállalkozást Magyarországon?

Vizicsúszda tesztelő
Hihetetlen foglalkozások 5

Ez a foglalkozás leginkább a kalandvágyóknak kedvez. A tesztelők bejárják a világot, hogy leellenőrizzék a legnagyobb strandok és aquaparkok csúszdáinak lejtését és csúszási sebességét, valamint az üdülő paradicsomok medencéinek minőségét. Mindezt átlagosan évi 28 500 dollárért, és természetesen a szállás, az utazás, és az élményparkok kipróbálása tekinthető egyfajta béren kívüli juttatásnak.

Kávékóstoló
Hihetetlen foglalkozások 6

Gayan Munaweera minden koffeinfüggő álommunkáját végzi a Lyons Coffee alkalmazottjaként, mint hivatásos kávékóstoló. Rendszeresen járja a világot, hogy megtalálja a legfinomabb kávébabot a cég számára, és hetente akár 500 csésze kávét is kóstolhat. Egy ilyen pozícióért átlagosan 30 ezer dollárt fizetnek évente a kávéforgalmazó cégek.

Édességkóstoló
Hihetetlen foglalkozások 7

És ha már kóstolásról van szó, ne menjünk túl messzire, egyből itt van minden gyerek álma, az hogy egyszer majd bármennyi édességet fogyaszthat, ráadásul még fizetnek is érte. Az álmok, pedig mint tudjuk, akár valóra is válhatnak, esetünkben a kiválasztott felnőtt személy évente átlagosan 31 600 dollárt kap azért, hogy megkóstolja és kielemezze a vállalat által gyártott termékeket, és összehasonlítsa azokat a versenytársakéval.

Pandagondozó
Hihetetlen foglalkozások 8

Ez aztán az igazán cuki munka! Annak, aki felvételt nyer a pandadadus melóra, nincs más dolga, mint hogy munkaidejét a kölyökpandákkal töltse az egyik kínai kutatóközpontban, játsszon a kis mackókkal és ölelgesse őket, hogy azok a lehető legjobban érezzék magukat. Ráadásul még évi 32 ezer dollárt is fizet a kínai állam ezért a végtelenül kedves munkáért.

Golflabda búvár
Hihetetlen foglalkozások 9

Elgondolkoztál már azon, hogy mi történik minden olyan golflabdával, melyeket a vízbe ütnek a golfozók? Nos, erre is van külön alkalmazott, akinek az a feladata, hogy lemerüljön és összegyűjtse a labdákat a tó fenekéről. Egy átlagos napon a búvárok nagyjából 4000 labdát tudnak összeszedni. Hogy ez sok vagy sem, mindenki döntse el maga, mindenesetre az évi 33 ezer dolláros fizetés nem hangzik olyan rosszul.

Hivatásos LEGO építő művész
Hihetetlen foglalkozások 10

A legtöbb gyerek odáig van a LEGO-ért, és valljuk be, hogy sokunkat még felnőtt fejjel is kellemes érzés tölt el, ha régi LEGO építményeinkre gondolunk. Mint kiderült, nem árt, ha hagyjuk a gyerek fantáziáját és tehetségét kibontakozni, mert később akár fizetett munkához is vezetheti, ha valóban megvan hozzá minden művészi érzéke, hogy kiváló LEGO építményeket emeljen. Onnantól kezdve ugyanis egyedi megrendelésekre vagy rendezvények dekorációinak elkészítésére kérhetik fel, átlagosan pedig évi 38 ezer dollárt zsebelhetnek be a profi építőművészek.

Sörkóstoló
Hihetetlen foglalkozások 11

Elérkeztünk a legtöbb férfi álommunkájához. Amíg szinte minden munkahely tiltja az alkoholfogyasztást munkaidő alatt, ez a munka nem létezhetne anélkül. A sörkóstolók minden nap a sörök széles választékát ízlelgetik, hogy ellenőrizzék és biztosítsák a sör állagát és minőségét, mindezt pedig átlag 45 ezer dolláros fizetésért évente.

Hotel ellenőrző
Hihetetlen foglalkozások 12

Az utazásszervezők általában a legjobb minőségű szállodák foglalását szeretnék biztosítani az ügyfeleiknek. Ezért évi 48 ezer dollárt fizetnek képzett személyeknek, hogy ellátogassanak különböző szállodákba a világ minden táján, hogy felmérjék azokat, tesztelve a szobák komfortosságát, a kiszolgálás minőségét, és a végén mindenről egy kiértékelő jelentést tegyenek.

Professzionális utazó

A professzionális utazók többnyire egy sikeres blogot vagy valamilyen közösségi média platformot működtetnek, ahol szisztematikusan kielemzik az utazásaikat, és megosztják az olvasóval a különböző látnivalókat és élményeiket a világ minden tájáról. Az oldaluk olvasottsága és tapasztaltságuk függvényében kötnek velük szerződést különböző szponzorok vagy utazási cégek. A profi utazók átlagos keresete elérheti akár az évi 53 ezer dollárt is.

Szerencsesüti idézet író
Hihetetlen foglalkozások 13

Valószínűleg még soha nem gondoltál bele, hogy ezek a kis bölcs üzenetek a sütikben kiknek a szellemi termékei lehetnek, arra meg végképp nem, hogy ezzel még pénzt is keresnek emberek. A válasz: igen, mégpedig nem is keveset. Igaz, világszerte sok ezer kínai éttermet kell ellátniuk a bölcselet íróknak, azonban szorgos munkával akár 53 ezer dollárt is megkereshetik évente.

Csoki vagy jégkrém kóstoló
Hihetetlen foglalkozások 14

Ezek az állások szintén nagy népszerűséget aratnának rengeteg gyerek és nő körében. A munka lehetővé teszi, hogy a csokoládé vagy fagyi szerelmesei minden nap bőségesen fogyaszthassanak ezekből a nyalánkságokból, miközben átlagosan évi 54 ezer dollár fizetést kapnak. A hivatásos kóstolókat többnyire nagy élelmiszerlánc hálózatok, vagy maguk a csokoládé- és fagylaltgyártó cégek alkalmazzák, hogy teszteljék a termékeik minőségét, illetve összehasonlítsák azokat más gyártók termékeivel.

Google Earth térképkészítő
Hihetetlen foglalkozások 15

Gondolkoztál már azon valaha, hogy kinek köszönhetjük a Google Earth és Google Map szolgáltatások képeit? Nos, akár te is lehetsz a Google gyalogos vagy kerékpáros térkép fejlesztője. Ehhez nem kell mást tenni, mint évi 58 ezer dolláros fizetésért, egy jó nagy digitális kamerával ellátott hátizsákkal a válladon körbejárni az autók számára megközelíthetetlen útvonalakat, és elkészíteni a felvételeket a környékről.

Videojáték tesztelő
Hihetetlen foglalkozások 16

Sok gamer álma, hogy felnőttként is legalább olyan sokat tudjon játszani a számítógépes játékokkal, mint fiatalon, főleg, ha ezért még fizetnek is. Mindehhez nem kell mást tenned, mint sok tapasztalattal rendelkező, profi játékosnak lenned, hogy jelentkezz a játékszoftver gyártó cégeknél, vagy adott esetben akár ők keressenek meg téged, hogy teszteld az új játékaikat a megjelenésük előtt, és megoszd a tapasztalataidat a játékélményt illetően, valamint jelezd számukra az esetleges hibákat. A tapasztalt tesztelők évente akár 58 ezer dollárt is kereshetnek.

Luxuságy tesztelő
Hihetetlen foglalkozások 17

Alvásért fizetni ellentmondásnak tűnhet, de valójában ez egy tényleges állás ma már. A szakértők megfigyelik a tesztelők alvásminőségét és alváspozícióit, miközben azok különböző matracokat próbálnak ki. Ez a munka általában egyszeri vagy néhány alkalomra szóló szerződésen alapul, de állandó jelleggel is alkalmazhatják a munkavállalót a minőségi matracgyártó cégek, és ilyenkor akár évi 70 ezer dollárt is megkereshetnek.

Aromakészítő
Hihetetlen foglalkozások 18

Aroma vegyészek néven is ismertek, akik évente nagyjából 80 ezer dollár fizetést kapnak, hogy felhasználják a kémiai szakértelmüket a legfinomabb és legújabb élelmiszer-aromák előállításához, amelyek természetesen biztonságosak az ember számára.

Egzotikus sziget gondnok
Hihetetlen foglalkozások 19

2009-ben Ausztráliában a Queensland turisztikai hivatal meghirdetett egy állást a „Legjobb munka a világon” címszóval. A sikeres kiválasztott hat hónapot tölthetett el a Nagy-korallzátony szigetein, és feladata az volt, hogy végigjárva azokat népszerűsítő reklámvideókat készítsen róluk és egy turistacsalogató videoblogot vezessen, illetve jelezze a hivatal számára, ha valahol problémát tapasztalt, esetleg érdemes lenne bármit is fejleszteni. Mára már nem számít egyedülálló foglalkozásnak, több turisztikai hivatal is keres jelentkezőt hasonló pozícióra különböző egzotikus helyekre, és a sikeres delikvens évente akár 120 ezer dollárt is kereshet.

Szeszesital kóstoló és -szagoló
Hihetetlen foglalkozások 20

Ez az egyik olyan pozíció, amelyre csak születni lehet, beletanulni nem, hiszen csak vele született, kiváló szaglással van esély egy ilyen állás betöltésére. A nagy szeszesitalgyártó cégek, mint mondjuk az Absolut Vodka szintén alkalmazzák e különleges képességgel megáldott embereket, hogy ellenőrizzék az elkészített alkohol minőségét, és hogy felmérjék, vajon a lepárlási folyamat során szennyeződött-e bármilyen módon a párlat. Egy mester sommelier évente 150 ezer dollárt is kereshet, így feltételezhetően a vele nagyjából egy szinten elhelyezkedő párlat szakértő is megkapja ezt az összeget.

Amint látjuk, bőven van miből válogatni a jobbnál jobb pozíciók közül is, csak nyitott szemmel kell járnunk a világban, na és persze nem árt néha valamilyen szakirányú képzettség, esetleg tapasztalat egy adott munka irányában. Te melyik állást vállalnád el?
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás