Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ufó vagy meteor? Éles, iszonyú gyors fénycsóvát láttak az ír partoknál

Ufó vagy meteor? Éles, iszonyú gyors fénycsóvát láttak az ír partoknál

Színes

Ufó vagy meteor? Éles, iszonyú gyors fénycsóvát láttak az ír partoknál

Színes

Promotions 15:16
Péntek reggel valamivel 7 óra előtt a British Airways Montrealból Londonba tartó járatának pilótája éles fénycsóvát észlelt nem messze a repülőgépüktől Írország dél-nyugati partvidéke felett. Azonnal felvette a kapcsolatot Shannon város légiirányításával, s rákérdezett, katonai gyakorlatról van-e szó. Rögvest jött is a válasz: nem.
Nagyon éles fénye volt, és rendkívül gyorsan haladt
– mondta el a pilóta az Irish Examiner tudósítása szerint. A légiirányító és a pilóta beszélgetésébe a Virgin Airlines pilótája is bekapcsolódott, mert ő is látta az azonosítatlan tárgyat. Sőt, nem is egyet. A tárgyak sebessége szerinte nagyjából a hangsebesség kétszerese lehetett. Egy harmadik pilóta is ugyanilyen gyorsan mozgó fénycsóváról beszélt később.

A lap megkereste az ír repülési hatóságot, hogy hozzájuk milyen információk futottak be a nem mindenapi esetről. A hatóság közleményében azt írta, több gép egybehangzó jelentése is szokatlan légi jelenségről szólt, így vizsgálatot indítottak az ügyben, de egyelőre rendes eljárásban vizsgálódnak, vagyis nem feltételezik, hogy ufót láttak volna a pilóták.

Az újság egy légi ügyekkel foglalkozó újságírót, Gerry Byrne-t is megkereste, hogy értelmezze a történteket.
Minden valószínűség szerint meteoritok lehettek a mozgó tárgyak. Nem szokatlan jelenség, hogy a meteoritok néha igen alacsony röppályán, alacsony szögben érik el a Föld atmoszféráját
– magyarázta Byrne.

Az ismeretlen repülő tárgyak témával foglalkozó kutatások szerint a szemtanúk legtöbb esetben furcsa fényű felhőképződményeket, ballonokat, csillagászati szerkezeteket vagy meteorokat szoktak ufónak hinni. A Wikipédia azt írja, az esetek 5-20 százalékában nem szokott kiderülni, hogy mit is láttak valójában a szemtanúk.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: Youtube