promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ufó vagy meteor? Éles, iszonyú gyors fénycsóvát láttak az ír partoknál
Borítókép:  Forrás: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Péntek reggel valamivel 7 óra előtt a British Airways Montrealból Londonba tartó járatának pilótája éles fénycsóvát észlelt nem messze a repülőgépüktől Írország dél-nyugati partvidéke felett. Azonnal felvette a kapcsolatot Shannon város légiirányításával, s rákérdezett, katonai gyakorlatról van-e szó. Rögvest jött is a válasz: nem.
Nagyon éles fénye volt, és rendkívül gyorsan haladt
– mondta el a pilóta az Irish Examiner tudósítása szerint. A légiirányító és a pilóta beszélgetésébe a Virgin Airlines pilótája is bekapcsolódott, mert ő is látta az azonosítatlan tárgyat. Sőt, nem is egyet. A tárgyak sebessége szerinte nagyjából a hangsebesség kétszerese lehetett. Egy harmadik pilóta is ugyanilyen gyorsan mozgó fénycsóváról beszélt később.

A lap megkereste az ír repülési hatóságot, hogy hozzájuk milyen információk futottak be a nem mindenapi esetről. A hatóság közleményében azt írta, több gép egybehangzó jelentése is szokatlan légi jelenségről szólt, így vizsgálatot indítottak az ügyben, de egyelőre rendes eljárásban vizsgálódnak, vagyis nem feltételezik, hogy ufót láttak volna a pilóták.

Az újság egy légi ügyekkel foglalkozó újságírót, Gerry Byrne-t is megkereste, hogy értelmezze a történteket.
Minden valószínűség szerint meteoritok lehettek a mozgó tárgyak. Nem szokatlan jelenség, hogy a meteoritok néha igen alacsony röppályán, alacsony szögben érik el a Föld atmoszféráját
– magyarázta Byrne.

Az ismeretlen repülő tárgyak témával foglalkozó kutatások szerint a szemtanúk legtöbb esetben furcsa fényű felhőképződményeket, ballonokat, csillagászati szerkezeteket vagy meteorokat szoktak ufónak hinni. A Wikipédia azt írja, az esetek 5-20 százalékában nem szokott kiderülni, hogy mit is láttak valójában a szemtanúk.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás