Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Norvégiában nem sokára robotok kézbesítik a küldeményeket

Norvégiában nem sokára robotok kézbesítik a küldeményeket

Színes

Norvégiában nem sokára robotok kézbesítik a küldeményeket

Színes

Promotions 13:50
Azonban úgy tűnik, ma már szinte semmit sem lehetetlen robotizálni, bizonyítja ezt az, hogy Norvégiában hamarosan robot postások fogják kiszállítani a küldeményeket.

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy egy 3CPO szerű humanoid robot fog becsöngetni, a vállán egy postástáskával, hanem robotizált járművek fogják végezni ezt a tevékenységet.

Buddy Mobility

A Posten nevű norvég postaszolgáltató nemrégiben kötött partnerségi szerződést a san franciscoi és osloi székhelyű Buddy Mobility, önvezető járműveket gyártó céggel, hogy olyan robotjárműveket készítsen és üzemeltessen Norvégiában, amelyek kézbesítik a leveleket és csomagokat a címzetthez.

Az elektromos robotjármű sebessége maximum a 6 km/h-t érheti el, és a legpontosabb GPS-szel ellátott radaroknak köszönhetően, tökéletesen tud közlekedni a járdán és utakon egyaránt, figyelembe véve a közlekedési szabályokat és tereptárgyakat. Egy ilyen kis autó pedig naponta 100 csomagot képes kiszállítani.A Buddy Mobility hivatalos weboldala szerint ez a partnerség költségmegtakarítást jelent a Posten számára a jövőben, és az új technológia bevezetése alkalmas lesz a bevételkiesések ellensúlyozására, illetve drámaian lecsökkenti a levelek mennyiségét.

A robotautók nem közvetlenül a postaládánkhoz hozzák a levelet vagy a csomagot, hanem értesítést küldenek a telefonunkra egy applikáción keresztül, amikor a házunk elé érkeznek, és a kapott kód segítségével tudjuk kivenni a küldeményt a készülékből.Amint a robot végigjárta a címzetteket, visszafordul a postahivatalba, ahol újra feltöltik, és folytathatja útját.

Szerintetek Magyarországon ez a szolgáltatás mennyire működhetne hatékonyan?

(HG)

Borítókép: buddymobility.no

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria