promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viszlát régi ezres
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mai naptól, azaz november 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújult 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, ezeket fogadják el a kereskedők, a régi, bevont címleteket már nem. A régi, 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyekkel csak október 31-ig lehetett fizetni, azokat október utolsó napján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonta a forgalomból.

Nálam is meglapult egy, ahogy most átnéztem, de persze pánikba esni nem kell. A jegybank közölte, hogy az október 31-ig be nem cserélt régi 1000 forintosokat a bank- és postafiókokban még három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen be lehet váltani azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

Az új ezresek szépen futottak, és október utolsó napjaira a régi bankjegyek 81 százalékát sikerült lecserélni. A boltban persze ne is kezdjünk el balhézni, ha nem veszik át tőlünk, mivel innentől kezdve nem kötelesek elfogadni. Ha trükkösek vagyunk, akkor automatáknál még próbálkozhatunk vele, mivel ezekből mindent még biztosan nem sikerült átállítani.

A hat címletből eddig négy újult meg: 20 000, 5000, 2000 és persze most az 1000 forintos. A 10 000-es bankóról még nem esett szó mikortól akarják bevonni, de ezekből a régi címletekkel még lehet fizetni. Ott lesz még persze a nagy falat, az 500 forintos, amiből tengernyi van forgalomban.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás