promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási marihuánahiány van Kanadában, a boltok nem tudnak kinyitni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mint ahogyan arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, október 17-én Kanada legalizálta a marihuána fogyasztását és így Uruguay után a második olyan ország lett a világon, ahol az egész állam területén büntetlenül lehet füvezni.

Pár nappal később a québeci régióban árusító SQDC (Société québécoise du cannabis) üzletei közleményt adtak ki a közösségi oldalaikon, melyben arról tájékoztatták a vásárlókat, miszerint:
Csak csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva, a készletben kialakult hiány miatt. Nem szerenénk, ha feleslegesen jönnének be hozzánk a vendégeink, ezért inkább csak négy napra nyitunk ki.
A marihuánát árusító boltokból 12-t nyitottak meg a legalizálás napján Québecben, ezek eredetileg hétfőtől péntekig 10 és 21 óra között, hétvégén pedig 10 és 17 óra között tartanak nyitva. Az üzletek egy hetes működésük alatt 138 150 megrendelést regisztráltak, ebből 84 500-at a boltokban, a többit pedig online.
quebexperience 43216590 290334968357464 8567913509129041994 n

A bolthálózat üzemeltetőit azonban nem érte váratlanul ez a szám, hiszen az előrejelzések is hasonlót jósoltak. Még a legalizálás előtt a független C. D. Howe Gazdasági Elemző Intézet valószínűsítette a hiányt, mivel becslései szerint a kanadai kormány által engedélyezett mintegy 120 kannabiszgyártó az első évben csak a kereslet 30-60 százalékát tudja majd kielégíteni.
Bízunk benne, hogy a termelők helyt állnak majd a kolosszális munkában, amit a kínálat előteremtése jelent számukra
– írta a közleményben a SQDC és egyben megnyugtatta a fogyasztókat, hogy a helyzet stabilizálódása után rögtön visszatérnek az eredeti nyitvatartáshoz.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás