promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezektől a hírektől borsódzik az ember háta: drágulhat a sör!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A fogyasztott mennyiség tekintetében a sör a világ legnépszerűbb alkoholtartalmú itala. Nemrégiben megjelent egy tanulmány a Nature Plants nevű tudományos magazinban, aminek szerzői azt állítják, hogy az egyre gyakoribb hőség és a rendkívüli szárazságok miatt, jelentősen csökkenni fog az árpa terméshozama. A növény a hűsítő nedű egyik fő összetevője és igen érzékeny a szélsőséges időjárási körülményekre.

Az átlagos hozamveszteségeket 3-17 százalék közé saccolják a kutatások. Az árpa globális kínálatának csökkenése a sör előállításához használt árpa arányosan nagyobb csökkenéséhez vezet, mivel a lényegesebb áruk elsőbbséget élveznek az alkohollal szemben. Mindez végső soron a sörfogyasztás drasztikus csökkenését és a sörárak növekedését idézi majd elő, az egyes nemzetek gazdasági státuszától és sörfogyasztási kultúrájától függően.

Az egyik leginkább érintett ország például Lengyelország, ahol a sör árai a legsúlyosabb éghajlati forgatókönyv szerint 2099-re akár háromszorosára is nőhetnek, de a csehek és az írek is dupla annyit fizethetnek majd a folyékony kenyérért.
blog.intripid.fr

A kutatók szerint a globális felmelegedés életveszélyes hatásaihoz képest, mint például a milliókat érintő árvizek és viharok, a sör hiánya viszonylag jelentéktelennek tűnhet, viszont sok ember életminőségét érinti.
Van valami alapvető a sör kulturális elismertségében. Ha még továbbra is szeretnénk fogyasztani miközben meccset nézünk, akkor az éghajlatváltozás elleni küzdelem az egyetlen út. Ez a legfontosabb üzenet
– mondta Prof. Dabo Guan a kutatócsoport egyik tagja.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás