promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő! Hamarosan már mobilunkon is játszhatjuk Xbox vagy PC-s játékainkat
Borítókép:  Game Channel
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Október második hetén a cég bemutatót tartott a nagyközönség előtt, ahol működés közben fedte fel ezt az Xbox streaming szolgáltatást. Többek közt szemléltették a Forza és a Halo játékok irányítását Android telefonokon és táblagépeken. Mint azt látni lehetett, a játékok egyaránt jól működnek Xbox vezeték nélküli kontrollerrel Bluetooth-on keresztül, illetve gamepad hiányában irányíthatjuk őket a telefon érintőkijelzőjén is, vagyis a program optimalizálja a játékot a kijelzőhöz.
Az xCloud projekt legmodernebb globális játék-streaming technológiája teljes szabadságot kínál a felhasználóknak, hogy könnyedén játszhassanak bármilyen Androidos eszközükön
– írta Kareem Choudhry, a Microsoft felhő-szolgáltatásokért felelős elnöke blog bejegyzésében.
A Microsoft Project xCloud nyilvános tesztjei 2019-ben kezdődnek. A cég ehhez külön egyedi szervereket épített, melyek több Xbox One komponenst képesek befogadni és szükség esetén még a méretük is növelhető. A Project xCloud pedig úgy működik, hogy ezeken a szervereken futnak majd maguk a játékok, és azokat – az internetkapcsolatunktól függően – jobb vagy rosszabb minőségben tudjuk stream-elni és irányítani az Androidos eszközeinken.
Hamarosan játszhatjuk az Xbox vagy PC s játékainkat a mobilunkon is kép2

Arra a kérdésre, hogy a teszt során ki lehet-e majd próbálni nem-Xbox játékokat, vagyis mondjuk kifejezetten csak PC-re fejlesztett tartalmakat, azt a diplomatikus választ adta a Microsoft szóvivője, hogy egyelőre nem fedik fel a tesztelhető játékok neveit, de remélik, hogy a jövőben a szolgáltatás lehetővé teszi bármilyen játék streamelését anélkül, hogy ahhoz külön játékfejlesztőket kellene bevonniuk.
A jövőképünk az, hogy a játékosok ugyanolyan játéktartalmakat kapjanak a streaming szolgáltatáson keresztül, mint más platformokon, de anélkül, hogy ez bármilyen extra munkát igényelne a játékfejlesztőktől
– nyilatkozta a szóvivő.

Maga a játék streaming szolgáltatás nem új keletű, a Sony egy ideje már rendelkezik a PlayStation Now szolgáltatásával Az Ubisoft a Google-lal együttműködve azon dolgoznak, hogy az Assassin's Creed Odyssey streamelhető legyen a Google Chrome böngészőjén keresztül. Japánban a Capcom Resident Evil 7 – streaming szolgáltatás keretein belül – már elérhető a Nintendo Switch-el rendelkező játékosok számára.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás