promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
32 millió Android eszközön állhat le a Chrome
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Most az XDA-developers oldalán tették közzé az Android fejlesztői, hogy rövidesen leállnak az Android 4.1-4.3 Jelly Bean támogatásával, így ezáltal a Google Crome böngésző is bármikor használhatatlanná válhat azokon az Androidos készülékeken, amelyeken még valamelyik, a 4.4 KitKat-nél régebbi Android szoftver fut.

A Chrome jelenlegi minimális API-szintje az Android 4.1. Azonban egy közelmúltbeli kötelezettségvállalás szerint, hamarosan már csak az Android 4.4 KitKat verziója felelhet meg ennek, és az annál korábbi verziókra semmilyen további fejlesztés nem fog érkezni a Google Android-fejlesztő csapatától.
32 millió Android eszközön állhat le a Chrome hamarosan kép220181010

Ez alapvetően nem számít nagy ördöngösségnek, főként azok számára, akik folyamatosan nyomon követik a mindennapi technológiai fejlődést, és úgymond haladva a korral, mindig naprakész szoftverrel rendelkeznek mobilkészülékükön.  

Azonban sokan vannak, akik ezzel nem törődnek, vagy egyszerűen csak a telefonjuk nem támogatja már a további szoftverfrissítést.

Ezért is lehetséges az, hogy nagyjából ennyi készüléket, illetve felhasználót érinthet ez a döntés. Számosítva tehát, ma még körülbelül 32 millió eszközön fut az Android 4.1-4.3, amely a felhasználók 3,5 százalékát teszi ki. Persze ez nem tűnik annyira soknak a hozzávetőlegesen 1 milliárd Android felhasználót tekintve, azonban az ilyen kismértékű változás is nagy hatással lehet akár a mobilpiacot tekintve.
32 millió Android eszközön állhat le a Chrome hamarosan kép320181010
32 millió Android eszközön állhat le a Chrome hamarosan kép420181010

Pontos dátumot nem említettek még, de az biztos, hogy idén már számítani lehet erre a lépésre.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás