promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lekapcsolják a Google Pluszt, amit valószínűleg sose használtál
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A problémát már csak akkor ismerte be a Google, mikor a The Wall Street Journal lebuktatta őket, hogy bizony valami nem stimmel a Google+ körül. A Google tud félni? Naná, ezért is nem tájékoztattak senkit sem az incidensről az újság szerint.

A rés 2015-től egészen 2018 márciusáig ott tátongott, így 496 951 felhasználó adataihoz tudtak hozzáférni illetéktelenek. Ebben benne volt a felhasználó teljes neve, e-mail címe, lakhelye, foglalkozása, születési dátuma, kapcsolati adatai, valamint profilképe. Igen, kimondhatjuk, hogy nem nagy dolog, de a reklámcégek ölni tudnának ezekért az adatokért, amit igyekeznek fel is használni. Persze az is aggasztó, hogy már a Googlere sem lehet legalább egy minimális adathalmazt rábízni.

A vizsgálat során 438 olyan külső alkalmazást azonosítottak, melyeknek akkor is hozzáférésük volt ezekhez az információkhoz, ha a felhasználó nem adott erre engedélyt. A biztonsági rés megszűnt, de ez teljesen mindegy, mivel a Google kinyírja a Pluszt. Nem csak a botrány miatt, hanem rájöttek, hogy egyáltalán nem tudnak betörni az óriás közösségi hálózatok mellett a piacra.

A Google+-t magyarul nem használta senki. Az emberek 90 százaléka öt másodpercnél is kevesebbet töltött a rendszerben, ami azt jelenti, hogy tök véletlenül kattintottak rá. Én igazából teljesen meglepődtem, hogy a szolgáltatás létezett egyáltalán, pedig követem a tech világot. Amúgy állítólag az üzleti felhasználókat meg akarnák tartani, szóval nem biztos, hogy az egészet a kukába akarják dobni, ha már ennyit dolgoztak vele.

Ami jó hír viszont, hogy a Google korlátozni fogja a harmadik felek hozzáférését a Gmailhez és egyéb fiókadatokhoz. Készül egy fejlesztői eszközfrissítés, amely sokkal szabadabb kezet ad a usereknek személyes adataik kezeléséhez. Erre már inkább megéri koncentrálni, mert e-mail fiókként szinte Gmailt használ mindenki.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás