Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos dologban döntött helyesen a Coca-Cola

Fontos dologban döntött helyesen a Coca-Cola

Színes

Fontos dologban döntött helyesen a Coca-Cola

Színes

Promotions - 2018.09.25. 18:20
Szinte el sem lehet képzelni, hogy ez mennyi palackot jelent, hiszen a közlemény szerint csak Kelet-Afrikában 250 millió új palack jelenik meg évente: ennek a mennyiségnek a 25 százalékát még idén, a fennmaradó részét pedig 2030-ig teljesíti.

Ez a vállalás valószínűleg annak a következménye, hogy a vállalat újrahasznosító üzemet akar nyitni Kenyában, ahol tavaly megtiltották a műanyag szatyrok forgalmazását. Az amerikai gyártó a műanyag palack lesz a következő, amit megszüntetnek.

Érdekesség, hogy a Coca-Cola Ugandában már épített egy ilyen üzemet, azonban oda nagyobb távolságból, Ruandából és Dél-Szudánból is szállítanak műanyag hulladékot.

Az üzem egyik vezetője arról beszélt, hogy egyre nagyobb a kereslet, sok gyártó ugyanilyen palackokat használ, és örülnek, hogy megkapják helyben, nem kell külföldről importálniuk. Annak is örülnek, hogy így hozzájárulhatnak sok ember megélhetéséhez.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vonatkozó jelentése szerint a fejlődő országokban körülbelül 15-20 millió ember él szemétgyűjtésből. Szakértők szerint ennek a szektornak a megszervezésével a hulladék újrahasznosítása jelentős szerepet játszhatna a társadalmi felzárkóztatásban – írja az Euronews.

Magyarországon, a nyár közepén az „okosvíz” palackozását indította el a cég, miközben a Cinema City-ből kiszorultak, ugyanis a mozik a másik „kólát”, a Pepsi-t tették a büfék polcaira.

(TK)

Borítókép: coca-cola.hu

Legolvasottabb hírek