Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rockstar-evolúció: egy kis visszatekintés

Rockstar-evolúció: egy kis visszatekintés

Színes

Rockstar-evolúció: egy kis visszatekintés

Színes

Promotions 19:11
A Rockstar Games a Take-Two Interactive egyik játékfejlesztő részlege. A székhelyük New Yorkban van, de szétszórtan rengeteg stúdiót találunk. A legismertebb a Rockstar North, aminek a szervezete a skóciai Edinburgh-ben található. Nevükhöz fűződik a híres Grand Theft Auto sorozat és a Manhunt első része, továbbá felügyelték a Manhunt 2 fejlesztését is.

A GTA első része még 1997-ben jelent meg, két évre rá pedig már jött is a Grand Theft Auto: London, valamint a második rész. Ezek még felülnézetesek voltak, de annyira fantasztikusak élményt tudtak adni így is, hogy a gamerek imádták.

A Rockstar végül 2001-ben duplán történelmet írt. Ekkor jelent meg ugyanis a GTA3, valamint a Max Payne széria első része is. Meg sem kell említenünk, hogy mennyire zseniális játék volt mindkettő. Anno kikönyörögtem egy új videókártyát a gépembe a bátyámtól, hogy játszhassak ezekkel. Persze az elkötelezett kockák tudják, hogy a Max Paynet eredetileg Remedy Entertainment fejlesztette, a Rockstar lényegében csak lecsapott rá.

A játékfejlesztő cég most már a Red Dead-sorozatát is kultikus szintre készül emelni. A második rész a 2018-as év egyik legjobb várt játéka közé tartozik. Ennek csúszott a premierje, de ha minden jól megy, októberben megkapjuk.

Ahogy a videóban látjuk, a Rockstarnak azért volt néhány ügyetlen kísérlete is játékok terén, de annyi jó fejlesztést kaptunk tőlük, hogy ezeket meg lehet bocsájtani.

(Torony)