Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Libegőből figyeld a csillaghullást!

Libegőből figyeld a csillaghullást!

Színes

Libegőből figyeld a csillaghullást!

Színes

Promotions 11:30
Július 28-án, szombaton Budapesten, Eplényben és Sátoraljaújhelyen meghosszabbított nyitvatartással várják azokat, akik kipróbálnák, hogy milyen az éjszakai libegőzés. Ha az időjárás is engedi ezen az estén ráadásul a Piscis Austrinidák hullócsillagrajt is látni lehet majd.

Az első Libegők Éjszakáján országszerte éjfélig lesz nyitva a Zugligeti Libegő, az Eplényi Libegő, a Lillafüredi Libegőpark és a Zemplén Kalandpark pályája Sátoraljaújhelyen.

A fővárosban este hattól a Batthyány tér és a Zugligeti Libegő között az Ikarus 630-as kabrió nosztalgiabuszára is fel lehet szállni, és onnan csodálni a kivilágított Budapestet.

A zugligeti libegő felvonója a budapesti metróállomások mozgólépcsőinél is lassabban, mindössze 4 km/h sebességgel, folyamatosan halad. Először 1932-ben fogalmazódott meg az ötlet egy hasonló közlekedési eszköz építésére, de csak évtizedekkel később, 1970. augusztus 17-én adták át a kötélfelvonót a fővárosi lakosoknak.

A lillafüredi felvonó, amely a lillafüredi Erzsébet sétány és a miskolci üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik, a legújabb ilyen típusú látványosság Magyarországon, ezt 2015-ben adták át.

(son)