promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkezdik gyártani az elektromos Mercedest
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Dieter Zetsche igazgatótanácsi elnök és Emmanuel Macron francia államfő megbeszélése után a társaság közölte, hogy az új modell gyártásához 500 millió eurós (157,5 milliárd forint) beruházással kibővítik a hambachi üzemet, amelyben jelenleg a csoport Smart márkájú autóinak elektromos meghajtású változatai készülnek. A beruházás révén első alkalommal gyártanak majd Mercedes-Benz kocsikat Franciaországban.

Az EQC városi terepjáró lesz, a Daimler ezzel a modellel száll be a versenybe a tisztán elektromos meghajtású luxusautók piacán, amelyen a többi között a Tesla, az Audi, a BMW és a Jaguar gyártmányaival szemben kell megállnia a helyét.

Az autót Hambach után Pekingben, a németországi Rastattban és Sindelfingenben, és az amerikai Tuscaloosában is gyártják majd. A fejlesztés a Daimler több mint tízmilliárd eurót megmozgató elektromobilitási stratégiájának része. A tervek szerint 2022-ig valamennyi Mercedes típusból lesz elektromos meghajtású változat, és az így megjelenő bő 130 új modell közül több mint 10 tisztán elektromos hajtású lesz.

A német határ térségében fekvő Hambachnál 1997 óta működik Daimler-gyár, az üzemben 800 embert foglalkoztatnak. (MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás