Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elkezdik kiképezni a Mars asztronautáit

Elkezdik kiképezni a Mars asztronautáit

Színes

Elkezdik kiképezni a Mars asztronautáit

Színes

Promotions - 2017.06.08. 10:55
Messze van még a Marsra lépés, de ettől függetlenül valakinek erre az életét kell feltennie, ami azt jelenti, hogy az űrhajósokat már most el kell kezdeni felkészíteni az utazásra.

A texasi Houstonban, a NASA központjában szerdán ünnepélyes ceremóniával mutatták be azt a hét férfit és öt nőt, akik közül a nagyon kemény és évekig tartó kiképzés után várhatóan kikerülnek a Marsra lépő első űrhajósok is.

Több mint 18 ezren - köztük orvosok, mérnökök, geológusok - nyújtották be jelentkezésüket, és közülük választották ki a kiképzésre alkalmas űrhajósjelölteket.

A jelölteknek kétéves intenzív kiképzésen kell részt venniük, hogy egyáltalán utazásra alkalmasnak minősítsék őket, és csatlakozhassanak az űrhajósok jelenleg mintegy negyvenfős aktív csapatához.

A Mars utazást már egy kiváló dokumentumfilm sorozat is bemutatta. A National Geographic szériája ” Mars – Utunk a vörös bolygóra” 2033-ra teszik a nagy űrutazást, ami már egyáltalán nem mondható sci-fi-nek, inkább teljesen realisztikus szempontból mutatja be, hogyan is fogunk odajutni. (Torony; MTI)