Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre jobban butítja a képeket a Facebook

Egyre jobban butítja a képeket a Facebook

Színes

Egyre jobban butítja a képeket a Facebook

Színes

Promotions 11:18
Készíthetünk mi profi fotókat bármivel, a Facebook automatikusan le fogja csökkenteni a kép méretét. Nekik is véges a kapacitásuk, és a fejlődés időigényes, így pórbálnak spórolni a szervereik helyével. Sokszor észrevehettük, amikor a Facebookról mentünk le képeket, jóval rosszabb minőséget kapunk vissza. A megoldás persze az, hogy minél nagyobb felbontású képeket kell feltöltenünk. Ez legyen legalább 2048 pixeles kép. Ha ettől nem töltünk fel kisebbet, akkor a közösségi oldalon megfelelő minőségű képeket fogunk viszontlátni.

Ha sok képről van szó, amit később is le szeretnénk tölteni, akkor érdemes albumba pakolni őket. Így kapunk egy speciális lehetőséget. A további beállításoknál be lehet pipálni, hogy kiváló minőségben szeretnénk feltölteni a képeket. Biztos a siker, az esküvői fotón nem lesz pixeles a fejünk.
 
A másik az, hogy minden harmadik ismerősömnél elcsúszott, vagy botrányosan eltorzított borítóképeket látok. Ezt 828x315 pixelre kell megvágni. A Facebook pont ekkora helyet tart fent a borítóképeknek, így anélkül kerül fel, hogy a rendszer átméretezné.