promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Telenor is elkezdte kóstolgatni a dupla 4G-t
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mobilszolgáltató társaság már hónapok óta teszteli a fővárosban az új technológiát és most Győrben is több bázisállomásán elérhetővé tette. Az LTE-Advanced a 4G továbbfejlesztett változata, amely másodpercenként 300 megabites elméleti letöltési, és 50 megabites feltöltési sebességre alkalmas. Az eddigi teszteken a Telenor mérnökei 270 megabit/secundum (Mbps) letöltési sebességet is el tudtak érni az LTE Advanced alkalmazásával az adott bázisállomások közelében. A két városban bármely Telenor ügyfél kipróbálhatja az LTE-Advanced technológiát, amennyiben készüléke támogatja azt, az érintett állomások közelében az előfizetők mobilkészüléke automatikusan erre a szolgáltatásra fog kapcsolódni.

A Telenor néhány héttel ezelőtt sikerrel tesztelte a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, amely jobb hangminőségű, gyorsabban felépülő mobilhívásokat tesz lehetővé 4G hálózaton. Magyarországon a 4G-s hálózatokat jelenleg csak mobil adatátvitelre használják. A Telenor február végi tájékoztatása szerint már az idén év végére elérhető lesz a 4G-s telefonhívás a társaság hálózatán.

advanced
Korábban a Telekom is tesztelte már Magyarországon az LTE-Advanced technológiát. A mobilszolgáltató 2014 decemberében közölte, hogy néhány budapesti állomásán bekapcsolta a szolgáltatást, majd 2015. decemberében Nyíregyházán elérhetővé tette az akár 300 megabit/secundum névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatást a hálózatán. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás