promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Svájcban indulhat be először a drónposta
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Ehhez a Matternet nevű cég fogja szállítani. Az első robotpostás modellt ONE-nak hívják, és maximum egy kilós csomagot tud szállítani, egy töltéssel húsz kilométeren keresztül. Elsősorban dokumentumok, alkatrészek és gyógyszerek célba juttatására lehetnek alkalmasak.
Utóbbit már élesben is kipróbálhatták, amikor Haitin szállítottak gyógyszert más módon megközelíthetetlen helyekre. Összességében a Matternet drónjai tudhatják maguk mögött a legtöbb repülési órát a világon. Svájban egyelőre három tesztjáratot fognak üzemeltetni. A gépek mellett a leszállópályákat, az akkukat, a töltőállomásokat és a felhőalapú szoftvert is ők adják, a Swiss Postnak már csak a kiszállítást kell megszervezni.

"A kvadrokopter talán a legnagyobb találmány a járműtechnológiában a belső égésű motor óta – mondta Andreas Raptopoulos, a Matternet társalapítója."

Abban látja a négymotoros helikopterek jelentőségét, hogy maga a gép rendkívül egyszerű, így a működés több mint 90 százalékban a szoftveren múlik. Az viszont sokkal nagyobb ütemben fejlődik, így akár néhány év alatt is ugrásszerűen megnőhet a drónok használhatósága, és gyorsan új funkciókkal bővülhetnek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás