promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tuti módszer a karcsúságért: Hozd formába magadat azzal a sporttal, amitől az edzők szerint a leggyorsabban fogysz!
Borítókép:  pixabay
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az edzés titka: Ahogy kocogsz, úgy olvad le rólad a zsír! Mutatjuk, hogyan!

Mindenki bomba testre vágyik a strandszezonra. Igaz, hogy egy pár izzasztóan meleg napon már túl vagyok, de még nem késő belevágni a diétába vagy a megfelelő sportba, hogy formába hozzuk magunkat. Van ugyanis egy olyan mozgásforma, ami rekordidő alatt olvasztja le rólunk a plusz kilókat. Ez a kocogás. A kocogás nem csak a testünk, hanem az elménk és a szellemi egészségünk szempontjából is számos előnyt nyújt. Vizsgáljuk meg, miért ennyire hatékony és kiknek ajánlott!

Kocogás mint zseniális zsírégető módszer

A Kocogásnak a 8 km/h alatti tempót nevezzük, míg a futás efölé esik. Sokan talán úgy gondolják, hogy a lassabb tempó nem ér semmit, pedig a kocogás lényege épp a kitartó, hosszútávú kardió-edzés. A kocogás kiváló mozgásforma, ha szeretnénk zsírt égetni és gyorsítani az anyagcserét. A rendszeres kocogás során a testünk ugyanúgy felemészti az energiát, mintha nagyobb tempóban futnánk rövidebb távot, ám egy átlagos, könnyű futás során akár 300-500 kalóriát is elégethetünk, attól függően mennyire intenzív az edzés, viszont sokkal tovább bírjuk, mintha hirtelen nekiiramodnánk. Ha igazán hatékony zsírégetést szeretnénk, nem elegendő kizárólag a kocogásra támaszkodni. Egészséges étkezési szokásokat kell kialakítanunk és egyéb edzésformákat is kipróbálhatunk.

Kiknek ajánlott a kocogás?

Kezdők: A kocogás egy alacsony intenzitású tevékenység, amelyet könnyedén be lehet iktatni a mindennapi rutinba. Kezdőként ajánlott lassan kezdeni, rövidebb távokon futni, majd fokozatosan növelni a távot és az intenzitást.

Fogyni vágyók: Ha zsírt szeretnénk égetni, a kocogás a legjobb választás. Kombinálva egy egészséges étrenddel segíthet abban, hogy elérjük a vágyott súlyt.

Stressz és hangulatzavarokkal küzdők: A kocogás nem csak a fizikai állapotot javítja, hanem a mentális egészséget is támogatja. A futás során endorfin szabadul fel, ami javítja a hangulatot és csökkentik a stresszt.

Kiknek nem ajánlott a kocogás?

Súlyos ízületi vagy lábproblémákkal küzdők:A kocogás nagy terhelést ró az ízületekre és a lábakra. Ha súlyos ízületi fájdalmakkal, sérülésekkel vagy más lábproblémákkal küzdünk, érdemes konzultálni a szakorvosunkkal, mielőtt elkezdjük  a kocogást.

Szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők: Intenzív kocogás komoly terhelést jelenthet a szív- és érrendszerre is. Abban az esetben is nagyon fontos, hogy beszéljünk az orvosunkkal, ha ilyen típusú betegséggel küzdünk.

Ha úgy döntöttünk belevágunk, a leglényegesebb dolog a fokozatosság, és a megfelelő cipő kiválasztása. A nyújtás és a bemelegítés pedig nem csak ebben a helyzetben, hanem minden edzés előtt és után kihagyhatatlan, hogy elkerüljük a sportsérüléseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás