promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cristiano Ronaldo visszatér Európába, döbbenetes hírt kotyogott ki az edzője
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mégsem Szaúd-Arábiában fejezi be karrierjét a sztárcsatár.

Sokan már azt sem nézték jó szemmel, amikor – az immár friss világbajnok – Lionel Messi a dúsgazdag PSG-hez igazolt a Barcelonától, most pedig egyenesen keresztre feszítették Cristiano Ronaldót, amiért (egyértelműen a pénz miatt) a szaúdi Al Nassr gárdáját választotta karrierje újabb állomásaként.

Az első hírek arról szóltak, hogy a lassan 38 éves portugál csatár egészen 2030-ig marad a Közel-Keleten, de ahogy teltek a hetek, úgy finomodott a történet is. Ráadásul Ronaldo is hamar rájöhetett, hogy az olajországban sem kolbászból van a kerítés, és megfelelő társak híján nem sok babér fog teremni neki a csapatban.

Az első meccsét január 19-én játszotta, mégpedig éppen az előbb emlegetett francia PSG ellen, ahol a nem kevésbé zseniális Messivel együtt léphetett pályára. Az a találkozó 5:4 arányú vereséggel végződött, de Ronaldo kétszer is betalált, vagyis nem érhette szó a ház elejét. Az első bajnoki mérkőzését pedig 3 nappal később vívta, és csapatkapitányként 1:0-s győzelemnek örülhetett.

Edzője, a francia Rudi Garcia ugyanakkor egy meglepő, sőt megdöbbentő hírrel jelentkezett a napokban, hiszen kijelentette, hogy Ronaldo nem náluk fogja befejezni a pályafutását, hanem visszatér majd Európába „levezetni”. Persze a mostani kétéves szerződését becsülettel kitölti, már csak az évente kapott 175 millió angol fontos fizetés is erre kötelezi.

A sztárcsatár a kontraktus végén már 40 éves lesz, de még akkor is elképzelhető, hogy lecsap rá egy neves európai csapat. Gondoljunk csak Zlatan Ibrahimovicra, aki most, 41 évesen is elég szépen termeli a gólokat az olasz AC Milannál.

„Ő a világ egyik legjobb játékosa. Nem az Al Nassrnál fejezi be a karrierjét, hanem vissza fog térni Európába”

– erősítette meg tehát az arab csapat edzője, aki máris külön felhívta játékosai figyelmét arra, hogy ne bánjanak kivételezettként Ronaldóval a pályán, csak akkor adjanak neki labdát, amikor tényleg helyzetben van. Máris felkészülnek a portugál távozása utáni érára? Bölcs dolog lenne, az biztos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás