promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone, Messi, Orbán Viktor és még a NASA is Pelét gyászolja
Borítókép:  Kép a Menekülés a győzelembe című filmből / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pelé halála az egész világot megrázta, így búcsúznak tőle a hírességek.

December 29-én, hosszas betegség után, 82 éves korában elhunyt minden idők egyik legjobb focistája, a legendás Pelé. A hír rengeteg embert elszomorított, hiszen Pelé kiemelkedő alakja volt a futballnak, nélküle manapság nem lenne ennyire népszerű ez a sport. Elképesztő életet élt Pelé, mindenki tisztelte őt, így nem meglepő, hogy ilyen sokan megemlékeztek róla a közösségi oldalaikon.

Pelé és Sylvester Stallone együtt szerepeltek az 1981-es Menekülés a győzelembe című filmben, amit Magyarországon is a mai napig nagyon sokan szeretnek. Annak idején a focista és a Rambo sztárja összebarátkoztak a forgatás alatt, így várható volt, hogy Sly is búcsúzni fog az ikonikus sportolótól:

„PELÉ A NAGYSZERŰ! Nyugodj békében! Jó ember volt.”

Az idei világbajnokságon győzedelmeskedő argentin sztárfocista, Lionel Messi is megemlékezet szűkszavúan Peléről, aki minden bizonnyal számára is hatalmas példakép volt:

„Nyugodj békében, Pelé”.

A népszerű magyar énekes, aki hosszú ideje az X-Faktor egyik meghatározó mentora, Gáspár Laci kirakott egy képet, amin Pelé, illetve a szintén legendás Puskás Ferenc szerepelnek közösen, és ezt írta hozzá:

„Most már együtt rúgják a labdát!”

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy képet, amin Pelével közösen pózolnak:

„Adeus Lenda!” / vagyis: Viszlát Legenda!

Lionel Messi mellett egy másik sztárfocista, Cristiano Ronaldo is úgy gondolta, hogy mindenképp meg kell emlékeznie a legendás brazil sportolóról, és ezt egy kifejezetten megható posztban tette meg:

„Őszinte részvétem egész Brazíliának, és különösen Edson Arantes do Nascimento családjának. Az örökkévaló Pelé királytól való puszta »búcsú« soha nem lesz elég ahhoz, hogy kifejezze azt a fájdalmat, amely jelenleg a futball egész világát átöleli. Inspiráció sok milliók számára tegnap, ma és örökre. Az irántam tanúsított tisztelet kölcsönös volt minden közös pillanatunkban, még távolról is. Soha nem felejtik el, és emléke mindannyiunkban, a futball szerelmeseiben örökké élni fog. Nyugodj békében Pelé király!”

És végezetül a NASA is Pelét gyászolja egy igazán különleges fotóval, amin egy spirálgalaxist láthatunk, ami Brazília színeiben tündököl:

„Megemlékezünk a legendás Pelé haláláról, akit sokan csak a »csodálatos játék« királyaként ismertek. Ez a Szobrász csillagképben található spirálgalaxisról készült kép Brazília színeit mutatja.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás