promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
30 kilós aranyhalat fogott egy szerencsés horgász, ezért már 5 kívánság jár?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hatalmas aranyhal állítólag már több, mint 20 éves, de csak most sikerült kifogni.

Az aranyhalak egyesek szerint szinte misztikus állatoknak számítanak, attól függetlenül, hogy rengeteg gyerek első házikedvencei, szóval ilyen szempontból kifejezetten átlagosak. A viccek, és különböző történetek szerint, ha valaki kifog egy aranyhalat, majd visszaengedi a vízbe, az általában hármat kívánhat a jóságáért cserébe – bár most egy akkora példányt sikerült a horgára akasztania egy férfinak, hogy azért már legalább öt kívánság járna.

A brit Andy Hackett éppen a Franciaországban található Champagne-ben horgászott egy tónál, mikor hirtelen arra lett figyelmes, hogy kapás van. Az első pillanattól kezdve érezte, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet, hiszen folyamatosan, kőkeményen jobbra-balra, fel-le cikázott a horgára akadt hal, de a férfi nem adta fel: 25 percen keresztül küzdött, és közben arra lett figyelmes, hogy arany színben pompázik a víz alatti, hatalmas „szörnyeteg”.

Andy Hackett végül sikeresen kifogta a több, mint 30 kilós aranyhalat, amit a tó gondozója szerint elvileg legalább 20 éve engedtek a vízbe, hogy egy kicsit színesebbé tegyék a „kínálatot”, de sose hitték volna, hogy ennyi ideig senkinek se sikerül kifognia, és az évtizedek alatt ilyen óriásira fog nőni – a horgász igazán szerencsésnek mondhatja magát ezek után.

A brit férfi természetesen csinált pár fotót a gigantikus, különleges fogásról, hogy örökre megmaradjon ez az élmény, majd visszaengedte a Répának elnevezett halat a vízbe, hogy élje tovább boldogan az életét a tóban, ami már több, mint két évtizede az otthona – bár az sajnos nem derült ki, hogy a horgász végül kívánt-e valamit.

Itt lehet megnézni Andy Hackett hatalmas fogását, a több, mint 30 kilós aranyhalat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás