promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: emlékszel, amikor Palik László ordítozott a Ferrari szingapúri bokszkiállása miatt? Massa világbajnoki címe bánta
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felipe Massa az első Szingapúri Nagydíjon nyitott üzemanyagrendszerrel indult el, és nem csak a versenyét bukta, de gyakorlatilag a világbajnoki címet is.

A Szingapúri Nagydíj volt az első éjszaka megrendezett verseny a Forma-1 történelmében még 2008-ban. Az első futamon a Reanult akkori pilótája, Fernando Alonso tudta megnyerni.

Most vasárnap Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője állt fel a dobogó tetejére Szingapúrban, őt pedig a Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. követte a második és harmadik helyen.

Benne volt a pakliban, hogy Max Verstappen itt ünnepelheti meg a második világbajnoki címét, de ez nem jött össze. A Red Bull másik versenyzője a nyolcadik pozícióból startolt és hetedik lett, a világbajnoki címhez pedig nyernie kellett volna.

Alonso neve azért most is reflektorfénybe került, mivel a kétszeres vb-győztes rekordot döntött, ez volt ugyanis a 350. Forma-1-es futam, amelyen elrajtolt, így az örökranglista élére állt. Az ünneplés nem volt felhőtlen, mivel műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a 350-ik versenyét.

Most viszont menjünk vissza 2008-ban, amikor még élvezhettük Palik László emlékezetes aranyköpéseit a Forma-1-es futamok alatt. Ekkor történt egy óriási baki a Ferrari bokszában, mivel az addig élen álló Felipe Massának az üzemanyagtöltő cső az autójában ragadt.

„Viszik a kígyót haza”

- mondta a végén a futamot közvetítő Palik László, aki addigra már kiordítozta magát. A videót kattintás után a YouTube-on tudjátok megnézni. 

Massa a szezonzáró után egy ponttal bukta el a világbajnokságot Lewis Hamiltonnal szemben. A brazil a Ferarri bokszutcai bakija miatt nem tudott pontot szerezni Szingapúrban.

Később kiderült, hogy Nelson Pique akkor szándékosan ütközött neki a falnak, hogy ezzel segítse csapattársát, a futamot végül megnyerő Fernando Alonsót. Ettől még a bokszkiállásos esetnek nem kellett volna megtörténnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás