promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mike Tyson tolószékbe kényszerült, járni és beszélni sem képes a fájdalomtól
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori vasizmú bokszolót gyámoltalan helyzetben látták a miami repülőtéren.

A nehézsúlyú ökölvívó Mike Tysonba még ma is kevesen mernének belekötni az utcán, pedig az amerikai rosszfiú már betöltötte az 56. életévét, ezért nyilván túl van a csúcsformáján. Viszont a karrierje során 58 profi mérkőzéséből 50-et megnyert (44-et kiütéssel), ami tekintélyt parancsoló.

Az egykori sztársportoló azonban most váratlanul kemény ellenfélre talált, a rajongói alighanem elképedve nézték, ahogy tolószékben viszik végig az utcán, mint egy rozzant vénembert. A hírek szerint egy ritka neurológiai betegségben szenved, ami miatt néha nemhogy járni, de még beszélni sem képes.

Annyira azért nem eszik forrón a kását, ugyanis a környezete elmondása szerint Tysont isiász kínozza, ez pedig az idősebb korosztálynál viszonylag gyakran előforduló ülőideg-gyulladást takarja. A csípőtájról kiinduló fájdalom egészen a combokig lefut, és valóban komolyan akadályozhatja a mozgást.

“Az isiász egjellemzőbb kiváltó oka az idegrostok összenyomódása, melyet leggyakrabban a porckorongsérv vált ki. Az isiász hátterében továbbá állhat lumbális gerinccsatorna-szűkület is, amely a csigolyák közötti ízületek kopásos betegsége”

- olvasható a Fájdalomközpont.hu oldalon.

Tysont a betegség súlyosabb változata teríthette le, ha néha beszélni sem képes miatta. Amennyiben akut gerincsérv áll a háttérben, akkor azonnali műtétre is szüksége lehet. A bokszolót a miami repülőtéren fotózták le ebben a gyámoltalan állapotában, bár nem sokkal korábban is használt már botot a járáshoz.

“Amikor igazán begyullad, akkor még szólni sem tudok a fájdalomtól. Hála az égnek, ez az egyetlen egészségügyi problémám. Egyébként az otthonomban mindenki jól van, szóval mindannyian hálásak lehetünk ezért”

- nyilatkozta maga Tyson az állapotával kapcsolatban. Az Iron Mike-nak nevezett exsportoló hátproblémái 2005-ben kezdődtek, amelyek már a ringbeli teljesítményére is kihatottak, és ezek szerint a gond azóta sem lett kisebb.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás