promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cristiano Ronaldo mellbevágó szerződési ajánlatot kapott az utolsó pillanatban
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közel egymilliárd forintos heti fizetés elég jól hangzik.

Cristiano Ronaldo még 37 évesen is a világ egyik legjobb és legkapósabb focistájának számít. A portugál csatár tavaly visszatért a Manchester Unitedba, ahol nem teljesített rosszul (30 meccsen 18 gólt lőtt), a csapat azonban a várakozások alatt szerepelt.

Mivel csak a 6. helyen végzett, ezért nem indulhat a Bajnokok Ligájában, márpedig Ronaldo nem éri be kevesebbel a nemzetközi porondon.  Elkezdett tehát új munkaadó után nézni, bár a Manchester United új edzője, Erik Ten Hag világossá tette, hogy szüksége volna a klasszisra.

A Chelsea és a Bayern München már korábban kijelentette, hogy nem feltétlenül akarják őt megszerezni, ám a portugálnak szinte az utolsó pillanatban mégis érkezett egy bődületes ajánlata.

A 2023 nyaráig szerződéssel rendelkező Ronaldóért 211 millió angol fontot sem sajnálnának kifizetni, ő azonban egyáltalán nincs elájulva az ölébe hullott lehetőségért. A kérő ugyanis Szaúd-Arábiából érkezett, amely nem a csúcsfocijáról ismert, sőt egyelőre a szóban forgó klubot sem nevezték meg.

Az ajánlat két évre kötné le a csatárzsenit, aki a karrierje során először hagyná el a jó öreg Európát. Egyszer minden bizonnyal annak is elérkezik az ideje, ám Ronaldo most még inkább trófeákat akar szerezni, nem pedig vagyonokat keresni.

A fizetése a Közel-Keleten 2 millió font lenne hetente (igen, ez csaknem 1 milliárd forint), vagyis több mint ötszöröse a jelenlegi juttatásának. Ronaldo azonban fanyalog, jobb szeretne például a francia PSG-ben játszani, ahol a szenzációs Lionel Messi lenne a csapattársa.

„Még mindig szenvedélyesen élvezem a játékot. Nemcsak a góllövést, hanem a játék egészét, hiszen 5-6 éves korom óta ezzel foglalkozok. Akármikor kifutok a pályára, akár csak egy edzésre is, még mindig élvezem… Remélem, még 4-5 év van bennem”

– mondta még januárban a csatár, aki ezek szerint akár 42 éves koráig is profi labdarúgó maradhat. Brit sajtóhírek szerint Ronaldo nem akarja elfogadni a szaúdi ajánlatot, viszont még arról sem tett le, hogy elhagyja jelenlegi klubját, de csakis Európán belülre igazolna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás