promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bombasztikus: idén ingyen tekinthetik meg a nézők az autóversenyt a Hungaroringen
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar pilóták is lesznek a résztvevők között.

Az izgalmasan alakuló Forma–1-es világbajnokság idei magyarországi futama előtt másfél hónappal, június 10–12. között rendezik meg a WTCR (vagyis Túraautó-világkupa) hazai versenyét. Bombasztikus hír, hogy a sportesemény most ingyen tekinthető meg a nézők számára – adta hírül Lantos András, az Eurosport kommentátora.

Ráadásként nemcsak WTCR-versenygépeket láthat majd a közönség, hanem a Kamion-Eb és az elektromos világkupa futamait is végigizgulhatja. A paddock látogatásért természetesen fizetni kell, ha valaki extra, testközeli élményre vágyik.

A túraautósok mezőnyében két magyarért is szurkolhatunk, egyrészt a 2019-es bajnok Michelisz Norbertért, másrészt pedig Tassi Attiláért. A kamionosok mezőnyében pedig Kis Norbert fog indulni. Különlegesség, hogy Michelisz Norbi idén az elektromos túraautó-világkupa mezőnyében is próbára teszi magát, tehát neki dupla versenyhétvégéje lesz.

„Ha jól emlékszem, az első WTCC-s év is ingyenes volt számukra, talán ennek is köszönhető, hogy hatalmas embertömeg és leírhatatlan hangulat volt a versenypályán, a mai napig felejthetetlen pillanatokkal. Nehéz szavakkal leírni, ami akkor a Ringen történt, így mindenkit csak arra buzdítok, hogy ha volt már itt, akkor jöjjön megint, ha pedig nem, akkor próbálja ki”

– idézte az Eurosport a bajnokot. A 2022-es WTCR-szezon egyébként május 6-án indul Franciaországban, és november 20-án zárul a mindig őrült futamokat hozó Makaóban. A sorozat címvédője a francia Yann Ehrlacher, aki a Lynk & Co Cyan Racing tagjaként természetesen szintén indul majd a Hungaroringen is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás