Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Harminc méter magas, fallosz alakú sziklát találtak a sivatagban

Harminc méter magas, fallosz alakú sziklát találtak a sivatagban

Sport & Szabadidő

Harminc méter magas, fallosz alakú sziklát találtak a sivatagban

Sport & Szabadidő

Promotions 22:22

Idegenek, tréfás kedvű emberek vagy az anyatermészet hozta létre?

Anatómiailag pontosnak mondható, pénisz alakú sziklát talált egy túrázni is szerető fotós Utah államban, az Arches Nemzeti Park félsivatagos területén. Nem valószínű, hogy mesterséges alkotás lenne, a természet is képes néha ilyen zavarba ejtő csodákat létrehozni.

Chris Henry nagyjából hat éve foglalkozik tájképfotózással, és ennek kapcsán már rengeteg érdekes, ritkán látott helyre eljutott. Így bukkant rá arra a 30 méter magas sziklaformációra is, amely szerinte rettentően élethűre sikeredett.

Fotó: Profimedia

A készített képeket a 29 éves férfi természetesen rögtön megosztotta a közösségi médiában is, az Instagramon például 133 ezer követőjéhez jutott el. Chris a sziklát elsősorban viccesnek gondolta, és nem hitte azt, hogy tréfás kedvű emberek vagy idegenek hozták létre.

„Tudtam, hogy Utah-ban aranyra fogok lelni, szóval miután megpillantottam a falloszt, az első lehetséges helyen megálltam, és már rohantam is a sivatagba, hogy lefotózzam ezt a diadalmas képződményt”

– festette le akkori érzelmeit a fiatal srác. A képekről ugyan nem derül ki, de nem különösebben terebélyes alakzatról van szó, nagyjából akkora, mintha egy buszt kellene körbejárni. A fotók persze a követőknek is nagyon tetszettek.

„Soha nem érkezett még annyi reakció egyetlen képemhez sem, mint ezekhez. Azt hiszem, a természet remek és kissé mocskos tréfájának van valami időtlen minősége”

– fogalmazott költőien Chris. Hasonló képződmények egyébként szerte a világban előfordulnak, némelyek természetes módon jöttek létre, másokat pedig az emberek alkottak. Termékenységi szimbólumként tisztelik ezt a formát a legtöbb helyen.

A mongóliai sztyeppén lévő Kharkhorin-szikla például a nevével ellentétben egy szoborkompozíció. A pénisz alakú alkotás egyrészt a közelben élő szerzetesek nőtlenségi fogadalmára emlékeztet, másrészt pedig az emberi élet eredetét idézi az eszünkbe.

Borítókép: Profimedia