promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod kitalálni, miket dobáltak az angolok a magyarok elleni meccsen a pályára
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tuti, hogy ezt nem szúrtad ki a közvetítés alatt.

Magyarország nemzeti csapata kedd este a legendás Wembley-ben lépett pályára Anglia ellen, a világbajnoki selejtezők nyolcadik fordulójában. A magyar csapat nem számíthatott semmi könnyedségre, csupán vérverejtékes küzdelemre. Bár a meccsnek abból a szempontból tétje már nem nagyon volt, hogy korábban Albániától kétszer is vereséget szenvedtünk,

így pedig szinte minden esélyünk elszállt a pótselejtezőkre.

A mérkőzésen végül 1:1-es eredmény születetett, mi vezettünk Sallai tizenegyesével, majd Anglia egyenlített az első félidő hajrájában. A második félidő néhány angol helyzettel fűszerezve, de csendes mederben csordogált. A tudósítások szerint a magyar szurkolók egyszer össze is csaptak a rendőrséggel, de a legfurább mégsem ez volt, hanem az, hogy a félidő közepén az angol drukkerek papírrepülőket kezdtek el hajtogatni, majd jó néhány be is repült a pályára.

Mégis mi ez a tradíció?

Angliában ennek már hagyománya van, a leghíresebb eset 2017-ben történt, ekkor valaki olyan precízen dobta be a pályára a repülőt, hogy az egyenesen átrepült a gólvonalon is, a nézők pedig őrjöngésben törtek ki a lelátókon.

A másik leghíresebb papírrepülős eset pedig az volt a Wembley-ben, amikor az angol nemzeti csapat Peru ellen lépett pályára, a mérkőzés végén pedig valaki az egyik perui játékost több száz méterről eltalálta egy papírrepülővel.

A nem mindennapi szokás pedig akkor indul be a Wembley-ben, amikor a mérkőzés laposodik, unalmassá lesz, vagy éppen túl egyértelmű az eredmény, hogy már bármiféle fordulat is megtörténjen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás