promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálosan megfenyegettek egy sportolót, mert bukták miatta a sportfogadást
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A francia teniszezőnő, Alizé Cornet nem akarja azt, hogy ez megszokottá váljon.

Kit lehet okolni, hogy ha elbukjuk a sportfogadást? Elsősorban saját magunkat, de a sportolót vagy a csapatot semmiképpen sem. Igazából a profi sportban egyáltalán nem éri meg lefeküdni egy csapatnak, vagy versenyzőnek, de ha még bunda is van a dologban, akkor is mi vagyunk a felelősek a saját játékunkért.

Egy csapatnak vagy versenyzőnek lehet minimális szorzója toronymagas esélyesként, de hogy ő megnyeri a meccset, arra ne vegyen mérget senki. A teniszben például megteszünk egy Novak Djokovicot a világ össze pénzével. Szinte kizártnak tartja mindenki, hogy kikapjon, de mi történik, ha megsérül? Akkor bizony buktuk a pénzünket.

Fontos, hogy sportofgadásban is addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, és tényleg csak egy kis plusz élvezetért játszunk, ne pedig a megélhetésünket tegyük kockára.

Az NSO most interjút készített Alizé Cornet francia teniszezővel, aki kolozsvári WTA-torna első fordulójában kapott ki a nála sokkal alacsonyabban rangsorolt egyiptomi Majar Seriftől. Cornet a meccs után halálos fenyegetést kapott azoktól, akik miatta bukták a fogadásukat.

„A teniszezők körében nem szokatlan az ilyesmi, ám fontosnak tartom, hogy a sportágat követők is lássák, egy fájó vereség után mit kell elviselnünk névtelen és arctalan fogadók miatt. Egyébként Majar később a döntőig jutott, azaz nincs okom szégyenkezni”

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a teniszező, aki hozzátette, hogy egyre gyakoribbak ezek a fenyegetések, ami szerinte azért van, mert a világjárvány miatt sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe, és a fogadásokkal akarnak belőle kimászni.

„A Nemzetközi Teniszszövetségnek és a versenyrendezőknek is jelentős bevételük származik a fogadóirodáktól, és manapság már elképzelhetetlen, hogy egy népszerű, a világon mindenhol űzött sportág párharcaira ne lehessen fogadni. Viszont a következő tornákon arra biztatom majd a többieket, osszák meg nyugodtan ezeket a fenyegetéseket, mert a szurkolóknak tudniuk kell, min megyünk keresztül. Amikor a sportolók mentális egészségéről beszélünk, ami mostanság egyre fontosabb téma, erről is szót kell ejtenünk, mert nem hiszem, hogy nekem teniszezőként tűrnöm kell a fenyegető üzeneteket”

- tette hozzá Cornet.

89347
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás