promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: hiába lett háromszoros olimpiai bajnok, mégis mindenki a hajviseletét gúnyolja
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dél-Koreában teljesen kiakadtak a Tokióban három olimpiai bajnoki címet szerző női íjászra, mert egyesek szerint fiús a frizurája.

Egy nemzet mindig büszke saját sportolóira, akik gyerekkoruk óta mindent megtesznek azért, hogy egyszer olimpiai bajnokok lehessenek. A dél-koreai női íjásznak, An Sannak ez össze is jött, mégpedig háromszor is. Húsz évesen ő lett az első dél-koreai sportoló, aki három aranyérmet is szerzett ugyanazon a nyári olimpián (egyéni és vegyes páros kategóriában, valamint a női íjászcsapat tagjaként).

Ennek ellenére San rengeteg kritikát kap honfitársaitól a rövid hajviselete miatt.

A France24 hírportál is beszámolt róla, hogy ez azért lehet, mert Dél-Koreában a rövid hajat fiúsnak tartják, és ha nők vágatják rövidre a hajukat, akkor sokszor a feminista jelzővel illetik őket. Márpedig a „feminista” szó a dél-koreaiak számára pejoratív jelentésű, hiszen az ázsiai országban a férfiak gyűlöletének egyik formájaként tekintenek a feminizmusra.

Az íjászt sokan betámadták a közösségi oldalán, ám An San nem foglalkozik a negatív kritikákkal. Valószínűleg a rövid haj sokkal kényelmesebb számára, nem zavarja a versenyek során. 

Az olimpiai bajnok az újságíróknak sem volt hajlandó beszélni a haját érintő témáról, ugyanakkor a New York Times szerint nem ő volt az egyetlen sportoló, akit kigúnyoltak a rövid haja miatt: a dél-koreai röplabda- és lövőcsapat más tagjai is kaptak negatív visszajelzéseket a hajviseletük miatt.

Szerencsére vannak olyanok, akik kiállnak a háromszoros olimpiai bajnok mellett, és rövidre vágott hajukról posztolnak képeket a közösségi oldalakra a #women_shortcut_campaign hashtag mellett.

Így néz ki An San:

(via: Elle)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás