promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriásit égnek a nagyok: svájci-cseh döntő lesz?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Európa-bajnokságon lassan a meglepetés számít papírformának.

Biztosan sokan emlékeznek még az 1992-es labdarúgó-Európa-bajnokságra, amikor a háborúba sodródott Jugoszlávia helyett hirtelen a dánokat kellett vésztartalékként behívni a tornára.

A sötét lovak pedig megtáltosodtak, a dán játékosok ugyanis minimális felkészüléssel, nem éppen a legjobb fizikai állapotban megnyerték az Eb-t, miután a döntőben simán, 2:0 arányban verték Németországot. Most is valami hasonló készül?

1992-ben mindössze 8 csapat vett részt a tornán, most pedig szinte fél Európa, 24 ország kapott lehetőséget a trófeáért való küzdelemre. Az esélyesek közül Portugália, Horvátország, Hollandia és Franciaország már most kiesett, de biztosan távoznak az angolok vagy a németek is, amelyek egymás ellen játszanak.

Kik maradnak? Például Svájc és Csehország, akik két ágon egyre előrébb törve akár a döntőben is találkozhatnak július 11-én. De ne feledkezzünk meg most sem a dánokról, akik Christian Eriksen ijesztő rosszulléte után bátran talpra álltak, és még szintén megszerezhetik a végső győzelmet.

Nagy sztori lenne, és alighanem így gondolják a fogadóirodák is. A bwin például csak 10-szeres pénz fizet Dánia tornasikere esetén, a svájci elsőségért 23-szoros, a cseh diadalért pedig 26-szoros összeg ütheti a fogadók markát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás