promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még a Real, a Barca, és az Atlético is megnyerheti a spanyol bajnokságot
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas összecsapások voltak mindenhol a hétvégén, de most csak a Bayern München tudott pontot tenni a bajnokság végére.

A német Bundesliga 32. fordulójában eldőlt, hogy bajnok a Bayern München, mivel az RB Leipzig vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája indulásért harcoló Borussia Dortmundtól 3-2-re. Ez a meccs bizony izgalmasabb volt, mint a Bayern München – Mönchengladbach, ahol a bajorok még egy piros lap ellenére is 6-0-ra tudtak nyerni, szóval fölényes győzelemmel ünnepelték meg a címvédést.

Jelképesen megtartották a Bajnokok Ligája döntőt, mivel összecsapott egymással a Manchester City és a Chelsea a Premier Leagueben. A kékek az FA-kupa elődöntő után ismét le tudták győzni Josep Guardiola csapatát (1-2). A Manchester City még akkor ünnepelhette volna az aranyérmet, ha a Manchester United kikap az Aston Villa ellen, de nem tették meg ezt a szívességet a vörös ördögök, és inkább nyertek 3-1-re.  

A Chelseanek még mennie kellett, mivel harcolnak a Bajnokok Ligája indulást érő helyért, ami lassan elég biztosnak látszik a kemény sorsolásuk és menetrend ellenére is. A City valószínűleg a Newcastle ellen már behúzza a bajnoki címet pénteken, és bár történnek furcsa dolgok a Premier Leagueben, ezt gyakorlatilag képtelenség elvenni tőlük.

Az Inter már bajnok Olaszországban, de ettől még voltak izgalmak. A Juventus 3-0-ra kapott ki az AC Milan ellen, ami azt jelenti, hogy ezzel visszacsúsztak az ötödik helyre a tabellán, ami csak Európa-liga indulást ér. Jöhet a nagy fordulat, és nem csak a bajnoki címet temetheti a Juventus, hanem a Bajnokok Ligája indulást is?

Két rangadó a LaLigában, de még semmi sem dőlt el. Az FC Barcelona 0-0-s döntetlent játszott az Atléticio Madrid ellen, míg a Real Madrid 2-2-t a Sevillával. A Sevillának győznie kellett volna a versenyben maradásért, de így is még szorosabbá tették a tabellát. Hatalmas harc lesz a végén, mert a nagy hármasból még bárki lehet bajnok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás