promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemsokára visszatérhet a pályára Szoboszlai Dominik
Borítókép:  Forrás: profimedia.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sérüléséből gyógyuló magyar válogatott játékos, Szoboszlai Dominik akár már májusban csatlakozhat társaihoz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig csapatához. A 20 éves labdarúgó már labdás és futógyakorlatokat is végezhet. 

A magyar válogatott egyik kulcsemberét, Szoboszlai Dominikot még a téli átigazolási időszakban szerződtette az RB Leipzig - de sajnálatos módon az egyik edzésen ágyéksérülést szenvedett, így azóta sem tudott bemutatkozni új klubjában. Eddig nem sok hírt lehetett hallani arról, hogy mikor térhet vissza a középpályás. Sőt, a lipcseieket irányító Julian Nagelsmannak múlt pénteken, a Werder Bremen elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón fogalma sem volt róla, mikor számíthat ismét a magyar játékosra. Később azonban jó hírek érkeztek Szoboszlai állapotáról. 

A klub hivatalos Twitter-csatornáján közölte, hogy a szeméremcsont-gyulladás miatt hiányzó játékos már elkezdte a labdás edzéseket, igaz, egyelőre társaitól külön készül.

Így megvan az esélye, hogy akár már májusban csatlakozzon a társaihoz. Kedd délelőtti MR-vizsgálaton derül ki, milyen állapotban vannak a csontok, és hogy továbbra is a tervek szerint halad-e a felépülés. Esterházy Mátyás, a labdarúgó menedzsere az NSO-nak elmondta, hogy nem szabad siettetni a gyógyulási folyamatot. 

"Fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni. "

- mondta a menezser a lapnak, aki azt is hozzátette, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése, így várhatóan az Európa-bajnokságra mág biztosan százszázalékos formában lesz Szoboszlai. 

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás