promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra győz a koronavírus? Lehet végleg törlik a tokiói olimpiát
Borítókép:  Philip FONG / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalosan július végén venné kezdetét a tokiói olimpia, de még teljes a bizonytalanság.

Múlt héten a brit The Times arról kezdett el cikkezni, hogy a japán kormánynak már az jár a fejében, hogy véglegesen törlik a 32. nyári olimpiai játékokat. Ezt az információt Tokióban azonnal cáfolták, és nem akarják, hogy bárkinek megforduljon a fejében ez a forgatókönyv.

„Ami a tokiói játékokat illeti, az esemény a koronavírus legyőzésének szimbóluma lesz, és egy esély arra, hogy Japán bebizonyítsa, talpra állt a pusztító 2011-es földrengés után. Jól felkészültünk a vírus elleni védekezésre”

– idézte a Fókusz Szuga Josihidét, Japán miniszterelnökét.

Sok sportágban még a kvalifikációs versenyeket sem sikerült megtartani, szóval nem tudni, mennyi résztvevővel kell számolnia Tokiónak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve azt tervezi, hogy a tokiói játékok minden résztvevő sportolóját beoltatja a koronavírus ellen.

A 2021-es olimpia megrendezését a lakosság többsége nem támogatta, de a döntésben az ő szerepük már vajmi kevés volt.

A szakértők közül mindenki egyetért abban, hogy az olimpiát meg fogják tartani, de jól tudják, hogy nem lesz ugyanaz az élmény.

„Ha lesz olimpia, akkor abból az olimpiából pont az fog hiányozni, ami egyébként négyévente a sportvilágot és minden sportszurkolót felpezsdít. Kimaradnak a szurkolók, kimarad az olimpiai falu, kimarad az a pezsgés, ami egy várost és országot, valamint a földgolyót egyesíti erre a két és fél hétre. Ez szomorú olimpia lesz, ha lesz”

– nyilatkozta Petur András, a Sport TV kommentátora és műsorvezetője, aki már sokszor megtapasztalta milyenek az üres lelátók.

A labdarúgó Európa-bajnokságig már ennyi idő sincs hátra. Nagy kérdés, hogy ott is mire kell számítani, és hiába jönnek majd nagycsapatok a Puskás Arénába, vajon láthatjuk-e őket élőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás