promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar is van az elmúlt évtized legjobb bírói között
Borítókép:  GABRIEL BOUYS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) elkészítette ez elmúlt évtized legjobb játékvezetőinek rangsorát. Egy magyar, méghozzá Kassai Viktor is ott van a legjobb tízben.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) elkészítette az előző évtized (2010-2020) legjobb játékvezetőinak rangsorát. Az első tíz közé egy magyar bíró, Kassai Viktor is bekerült.

Az IFFHS által elkészített lista top10-es része így néz ki:

  1. Felix Brych
  2. Cüneyt Cakir
  3. Björn Kuipers
  4. Niccola Rizzoli
  5. Nestor Pitana
  6. Howard Webb és Damir Skomina
  7. Martin Atkinson
  8. Kassai Viktor
  9. Antonio Mateu Lahoz

Az első helyen végző Felix Brych végzett mindössze egy ponttal megelőzve a második Cüneyt Cakirt. A német bíró  2017-ben a világ legjobb játékvezetője lett, de az elmúlt évtizedben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, 2019-ben és 2020-ban második, 2014-ben harmadik, 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban pedig negyedik volt a rangsorban.

Ami Kassait illeti. A magyar sípmester – 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett) 2019. decemberében vonult vissza – a legfrisebb sajtóhírek szerint marad Oroszországban, és továbbra is a játékvezetői bizottság élén fog tevékenykedni.

[[c2]]
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás