Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy bajban a Ferrari pilótája – a kirúgását követelik

Nagy bajban a Ferrari pilótája – a kirúgását követelik

Sport & Szabadidő

Nagy bajban a Ferrari pilótája – a kirúgását követelik

Sport & Szabadidő

Héjja Krisztián 21:41

Több kommentelő is Carlos Sainz kirúgását követeli a Ferraritól, miután a pilóta édesapjának gokartpályája feketére festett fehér férfival reklámozta magát. A dühös F1 rajongókat még az sem érdekli, hogy a versenyzőnek köze sincs az ügyhöz. 

A Forma-1 2020-ban talán túlságosan is érzékeny témáktól volt hangos, olyat tapasztalhattak a nézők, ami korábban nem volt jellemző a világ leghíresebb autóversenyére. Úgy látszik, hogy idén is folytatódhat, hiszen vannak olyan rajongók, akik minden megjelenést, interjút, vagy mondatot valamiféle negatív üzenetként fognak fel. 

Így történhetett ez most is, amikor Carlos Sainz édesapjának gokartpályája a "három királyt" ábrázolta karácsonyi hirdetésében. A gondot az aktivisták számára az ábrázolást okozta, hiszen az egyik bibliai személyt feketére festett fehér férfival szemléltették. 

Volt, aki azt írta, hogy reméli, Hamilton nyolcszor lekörözi futamonként Sainzot, volt aki beleszállt az idősebb és a fiatalabb Sainzba is, sokan a kirúgását követelik, míg mások azt írták, nyilvános bocsánatkéréssel tartoznak.

– fordította le a kommentek közül a Formula.hu.

A Ferrari egyelőre nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, ahogyan Sainz sem.

Borítókép: GIUSEPPE CACACE / POOL / AFP