promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bajban a Ferrari pilótája – a kirúgását követelik
Borítókép:  GIUSEPPE CACACE / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több kommentelő is Carlos Sainz kirúgását követeli a Ferraritól, miután a pilóta édesapjának gokartpályája feketére festett fehér férfival reklámozta magát. A dühös F1 rajongókat még az sem érdekli, hogy a versenyzőnek köze sincs az ügyhöz. 

A Forma-1 2020-ban talán túlságosan is érzékeny témáktól volt hangos, olyat tapasztalhattak a nézők, ami korábban nem volt jellemző a világ leghíresebb autóversenyére. Úgy látszik, hogy idén is folytatódhat, hiszen vannak olyan rajongók, akik minden megjelenést, interjút, vagy mondatot valamiféle negatív üzenetként fognak fel. 

Így történhetett ez most is, amikor Carlos Sainz édesapjának gokartpályája a "három királyt" ábrázolta karácsonyi hirdetésében. A gondot az aktivisták számára az ábrázolást okozta, hiszen az egyik bibliai személyt feketére festett fehér férfival szemléltették. 

Volt, aki azt írta, hogy reméli, Hamilton nyolcszor lekörözi futamonként Sainzot, volt aki beleszállt az idősebb és a fiatalabb Sainzba is, sokan a kirúgását követelik, míg mások azt írták, nyilvános bocsánatkéréssel tartoznak.

– fordította le a kommentek közül a Formula.hu.

A Ferrari egyelőre nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, ahogyan Sainz sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás