promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt meccs után kiesésre áll a Real Madrid és az Inter a BL-ben
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki gondolta volna, hogy a két topcsapatnak utolsó leheletig küzdenie kell a továbbjutásért a Bajnokok Ligájában.

Nagyon érdekesen alakul a Bajnokok Ligája B csoportja, ahol jelenleg a Real Madrid a harmadik helyen áll hét, míg az Inter a negyedik helyen tanyázik öt ponttal. Az ötödik fordulóban meglepetésre Zidane csapata kikapott a Sahtar Donyecktől 2-0-ra, az Inter pedig a Mönchengladbach megverése után is csak a továbbjutási esélyeit tartotta életben.

Az elemzők a szezon kezdetekor természetesen kimondták a Real Madridot illetve az Intert a B csoport favoritjának, amibe senki se tudott belekötni, aztán jött a fekete leves. A két topcsapat hullámzó teljesítménye azt eredményezte, hogy még egyáltalán nem biztos a továbbjutásuk az utolsó kör előtt.

Az Inter a Real Madrid ellen szerezte a két vereségét, míg hihetetlen ezt leírni, de a blancókat a Sahtar Donyeck verte oda-vissza.

A spanyol és olasz klub előnye, hogy az utolsó körben mindketten hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást. A Real az elég jó formában lévő Mönchengladbach, míg az Inter Sahtar Donyeck ellen lép pályára.

A B csoport érdekes állásáról Sziklai Attilát kérdeztük szakértőként:

„Történelmi esemény lehet a Real Madrid csoportkörös kiesése a Bajnokok Ligájából, amely a sorozat 1992-93-as újradefiniálása óta még soha nem történt meg. Ugyanakkor egy hazai sikerrel könnyedén a csoport élén végezhetnek a madridiak. Az Inter a sírból hozta vissza továbbjutási esélyeit, és egy esetleges hazai győzelemmel jó eséllyel ők is csatlakozhatnak Zidane együtteséhez”

- mondta a blogger, aki szerint hiába van előnyben a német és ukrán csapat, a Realnak és az Internek egy nagy hajrával még így is illene továbbjutni.

„Lukaku az Inter hét góljából négyet vállalt eddig a BL-ben, de azt két meccsen hozta össze. Ha ilyen formában van, akkor nem hiszem, hogy Conte együttese ne tudná megszerezni a továbbjutást”

- tette hozzá Attila.

Jövő hét szerdán kiderül, hogy lesz-e meglepetés a B csoportban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás